Kompleks vanjskih terena

Naslovna > Kompleks vanjskih terena

OBJEKT

U otvorenom dijelu (pod rasvjetom) ŠC-a Višnjik nalazi se niz objekata i sadržaja. Veliko travnato nogometno igralište 100 x 60 metara s tribinom za tisuću gledatelja; tartanska staza od 400 metara sa šest pruga; skakalište skoka u dalj; skakalište skoka u vis; bacalište za kuglu; bacalište za koplje; tartanska staza za zagrijavanje, 100 metara; tartanska trim staza 1 284 metra; sprave u street work out parku; četiri terena za mali nogomet s umjetnom travom, jedno igralište ima tribinu s 200 sjedećih mjesta, te četiri svlačionice.

U tom dijelu ŠC-a Višnjik smješteni su još tereni za odbojku, košarku i badminton, sve s tartanskom podlogom; poligon za pse; klizalište (od studenog do kraja siječnja) na 600 metara četvornih, poslije od veljače do studenoga rolalište/koturaljkalište na 800 metara četvornih; rukometno igralište s antistresnom podlogom; dječji športski park, tzv. vojni poligon sa preprekama, te parkirališta: Sjever s 400 parkirnih mjesta; Zapad 1 s 58 mjesta; Zapad 2 s 400 mjesta; Jug 1 s 28 mjesta; Jug 2 s 400.

U podkompleksu otvorenih terena smješteni su i suvremeno opremljena gimnastička dvorana, boksačka dvorana i dvorana za judo.

Svlačionica za rekreativce

Uz igrališta za mali nogomet na umjetnoj travi u neposrednoj blizini košarkaških terena te bivšeg vojnog poligona nalazi se svlačionica za rekreativce koja sadrži sanitarni čvor i suvremeno opremljen  ženski i muški blok, a svi korisnici mogu se koristiti WC-ima, tuševima i sušilima za kosu te ormarićima u koje mogu pohraniti svoje stvari za vrijeme treninga.

Uporaba sanitarnog čvora i svlačionica održava se pod stalnim nadzorom i to tijekom radnog vremena od sedam do 22 (zimsko) i od sedam do 23 (ljetno) sata, a naknada za uporabu iznosi 0,50 eura.

Gimnastička dvorana

Gimnastička dvorana u ŠC Višnjik dimenzija je 30×18 metara, visine 9 metara. Bez tribina je te je opremljena svim spravama potrebnim za održavanje kvalitetnih gimnastičkih treninga i priprema. Više od 90% sprava je marke Spieth, a ostatak je od proizvođača Elan i Gymnova.
U dvorani se nalaze sljedeće sprave: parter, konj s hvataljkama, karike, preskok, razboj, vratilo, dvovisinski razboj, greda, trampolin s doskokom u gimnastičku jamu i akrobatska staza.
Osim kvalitetnih i suvremenih gimnastičkih sprava koje omogućavaju treninge na svjetskom nivou naša dvorana je idealna za pripreme jer se nalazi odmah uz atletsku stazu sa 6 pruga, trim stazu za trčanje u dužini cca 1300 metara, a u blizini se nalazi i street workout park.

Dječji park

Na šest i pol tisuća četvornih metara, okružen borovom šumicom i omeđen trim stazom, smješten je dječji park. Taj je prostor osmišljen, projektiran, uređen i suvremeno opremljen za različite aktivnosti djece od dvije do deset godina. Postavljene su različite sprave (penjalice, ljuljačke, tobogani…) na antistresnoj podlozi, što pridonosi visokom stupnju zaštite sigurnosti svih korisnika/posjetitelja, te im svi sadržaji omogućuju ugodno i korisno provođenje vremena, napose u kontekstu razvoja psihofizičkih sposobnosti, te socijalizacije.
Prostor dječjega parka ima i rasvjetu pa je, kao i svi ostali sadržaji u kompleksu ŠC-a Višnjik, pogodan i za večernje posjete.

 

šc-višnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-zatvoreno-plivalište-višnjik-bazen-kompleks-vanjskih-terena-dječje-igralište-atletski-stadion-trim-staza-mapa-info-plan-pano

Galerija

.

 


Radno vrijeme

Ponedjeljak: 07:00 – 23:00h
Utorak: 07:00 – 23:00h
Srijeda: 07:00 – 23:00h
Četvrtak: 07:00 – 23:00h
Petak: 07:00 – 23:00h
Subota: 07:00 – 23:00h
Nedjelja: 07:00 – 23:00h


Cjenik

Kompleks vanjskih terena cjenik