• info@visnjik.hr
  • + 385 023 494 860

Ostala događanja

Naslovna > Ostala događanja

3. Kongres sportskog turizma

Ostala događanja Višnjik / 12.11.2018.

U Športskom centru Višnjik od 15. do 17. studenog 2018. godine održat će se 3. Kongres sportskog turizma. Otvorenje kongresa je u četvrtak 15. studenog u 10:00 sati u press centru dvorane Krešimira Ćosića.

Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, a organizira agencija LUX promocija.
Suorganizatori kongresa su Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Zadarske županije, Sportske zajednice Zadarske županije, Sportske zajednice grada Zadra i Sportski centar Višnjik. Među partnerima kongresa su Turistička zajednica grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i drugi.

Uz Kongres i niz edukativnih predavanja, organiziraju se paneli na teme dopinga, sporta mladih, održivog razvoja sportskog turizma, organizira se prateća izložba hrvatskog sporta. Predstavit će se kao inovacija – vizija razvoja golf turizma Hrvatske, temeljena na Akcijskom planu za razvoj golf ponude Hrvatske.

Suorganizatori kongresa prepoznali su vrijednost involviranja sportaša i sportskih stručnjaka u razvoj sportskog turizma u budućnosti. Impozantan potencijal Sportske zajednice Zadarske županije – krovnog tijela sustava sporta u Zadarskoj županiji, opisao je glavni tajnik Željko Birkić. Napominje da je u djelatnosti sporta na području Zadarske županije registrirano 612 pravnih osoba s registriranim članstvom od približno 10000 aktivnih sportaša, tj. s povremenim sportašima sudionicima približno 15000 sudionika u 57 olimpijskih i neolimpijskih sportova i sportskih grana.

Cilj Sportske zajednice Zadarske županije je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Zadarske županije, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko – rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta. Stoga je podrška realizaciji Kongresa sportskog turizma, istovremeno i mudro ulaganje u pozitivnu budućnost sporta i turizma, putem istih u razvoj gospodarstva i kvalitetnu promociju Zadarske županije, Dalmacije i cijele Hrvatske.