• info@visnjik.hr
  • + 385 023 494 860

Sportska događanja

Naslovna > Sportska događanja

Dvorana Kreše Ćosića čeka veliki derbi – Zadar – Cibona!

Sportska događanja Višnjik / 08.02.2019.

Natjecanje u ABA ligi došlo je u završnicu ligaškoga dijela. U subotu će na Višnjiku Zadar u 19. kolu biti domaćin Ciboni. Momčad Ante Nazora ima omjer 6 – 12, a Cibona je na 7 – 11. Za podsjetnik, u 8. kolu u Zagrebu u studenom prošle godine Zadrani su „razvalili“ Vukove, bilo je 97:66. U međusobnim utakmicama Zadar ima 1 – 0 i to je svakako dobro za družinu s Višnjika jer bi i druga pobjeda, ako obje momčadi po bodovima budu izjednačene, dala Zadru bolju poziciju na ljestvici…

-Pred nama je utakmica u kojoj trebamo biti još bolji nego u prethodnoj kad smo u gostima pobijedili Mega Bemax. Cibona ima igru koja je pretežito napadačka i trebat će nam i odgovarajući obrambeni angažman i ritam da bismo bili dovoljno djelotvorni. Kalkulacije o raspletu ligaškoga dijela, a mi smo u borbi za ostanak, ostavio bih sa strane. Bitno nam je u svaku utakmicu ući maksimalno i napraviti sve za pobjedu – kazao je Ante Nazor.

Dodao je i da su Planinić i Krajina još u oporavku, te da se poduzima sve kako bi Dašić i Žorić čim prije dosegli što višu razinu sportske forme.
Željko Žilavec, direktor, podsjetio je javnost da je KK Zadar nedavno zbog različitih ispada dijela gledatelja bio novčano kažnjen, te u nekim utakmicama u Višnjiku igrao pred dijelom praznih tribina.

-To nije bilo dobro ni za momčad, ni za igru ni za rezultat. Klub poziva sve gledatelje, a očekujemo punu dvoranu, da svojim ponašanjem pridonesu da sve prođe bez problema, te da navijaju glasom i rukama, bez nekih trećih „rekvizita“ – rekao je Žilavec koji je još kazao da će saslušanje suspendiranoga igrača Williama Magarityja (koji je suspendiran zbog korištenja terbutalina, lijeka za astmu koji neki sportaši uzimaju za brži oporavak od ozljeda i treninga) biti 14. veljače u Zagrebu poslije čega će se više znati o njegovoj kazni.

Informirao je Žilavec javnost i da će za utakmicu Zadar – Cibona biti otvoreni svi ulazi, apelirao na gledatelje da dođu malo prije nego što je uobičajeno zbog djelotvornosti režima regularnog i nužnog nadzora.

Ulaznice se na blagajni Višnjika prodaju u petak do 18 sati, a u subotu će blagajna biti otvorena od 10 sati do početka treće četvrtine. Cijene su uobičajene.

Utakmica u subotu počet će u 21 sat. Sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, a temeljem članka 79. citiranog Zakona, u sklopu osiguranja policija će snimati ovo javno okupljanje, objavila je PU zadarska.