Športski centar Višnjik

Naslovna > Športski centar Višnjik

ŠPORTSKI CENTAR VIŠNJIK d. o. o.

Društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje športskim objektima (ŠC VIŠNJIK d. o. o.) trgovačko je društvo koje je Grad Zadar kao stopostotni vlasnik, osnovao radi integracije športskog centra Višnjik u tržišnu ekonomiju, socijalna događanja i sva moguća područja športa i športske rekreacije.

Cjelokupna športska i rekreacijska infrastruktura obuhvaćena u ŠC-u Višnjik (oko 204 tisuće metara četvornih) na raspolaganju je športskim udrugama, klubovima, savezima, drugim subjektima iz područja športa i športske rekreacije, skupinama građana i/ili pojedincima različite dobi i različitih interesa za organizirano ili spontano, te kontinuirano ili planski povremeno provođenje različitih planova i programa za sljedeće:
• tjelesna i zdravstvena kultura (u području obrazovanja);
• natjecateljski šport (sve vrste i kategorije);
• športska rekreacija (sport za sve);
• kineziterapija i šport osoba s posebnim potrebama;
• športski turizam (organiziranje velikih športskih priredbi i natjecanja: kvalifikacijskih reprezentativnih utakmice, završni turniri raznih sustava natjecanja primjerice: ABA-i i ULEB-ov sustav natjecanja u košarci, europska i svjetska prvenstva, univerzijade, itd.
• športske i kulturne manifestacije (kampovi, festivali, sajmovi, kongresi, izložbe, seminari, koncerti i slično) a sve kako bi se građanima Zadra omogućilo da kontinuiranom uporabom športske i rekreacijske infrastrukture podignu razinu fizičke i zdravstvene kulture i športske rekreacije, te im približi natjecateljske igre i one sportovi ili rekreacijski sadržaji u kojima do sada ili nisu ili su vrlo malo sudjelovali.
Svi zaposlenici ŠC-a Višnjik u sklopu svoga radnoga vremena, svaki u skladu s naravi svog radnoga mjesta i obvezama koje iz toga proistječu, na raspolaganju su svima koji su korisnici bilo kojega športskoga ili rekreacijskoga sadržaja.

ŠC Višnjik kao profesionalan i odgovoran subjekt u polju svoga djelovanja tijekom prethodnog vremena etablirao se kao organizator, suorganizator i domaćin, napose kao pouzdan partner, brojnim međunarodnim i nacionalnim savezima, klubovima, udrugama i ostalima i značajno je pridonio ostvarenju i uspješnoj provedbi grandioznih i spektakularnih športskih i drugih priredaba ili manifestacija. Na primjer, dvaju polufinala teniskoga Davisova kupa (Hrvatska – Francuska 2016., Hrvatska – SAD 2018.), rukometnog SP-a (2009.), košarkaškoga Kupa Krešimira Ćosića (2016.), itd.


Galerija

« 1 od 2 »

Dokumenti

Pravo na pristup informacijama
Izvješća o poslovanju
PDF Logotip ŠC Višnjik
Antikorupcijski program


 

Info podaci

Osnivač:
Grad Zadar

Naziv:
ŠPORTSKI CENTAR VIŠNJIK društvo s ograničenom odgovornošću za upravljanje športskim objektima

Skraćeni naziv:
ŠC VIŠNJIK d.o.o.

Sjedište društva:
Splitska 3
23000 Zadar

Direktor:
v.d. Tomislav Zubčić

Žiro-račun:
Erste&Steiermarkische Bank d.d.
IBAN: HR3624020061100527333

Registracija i temeljni kapital:
Poduzeće je registrirano kod Trgovačkog suda u Zadru.
Temeljni kapital Društva iznosi 63.068.300,00 kuna / 8.370.601,90 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450); 22.000,00 kn / 2.919,90 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) uplaćeno u cijelosti; 63.046.300,00 kn / 8.367.681,99 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450) nije uplaćeno u cijelosti.

Jedini osnivač je Grad Zadar s 100% poslovnog udjela prema Izjavi o osnivanju ŠC Višnjik d.o.o.