Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Ukrajinski prijatelji, Ласкаво просимо!!!

Planet Višnjik Višnjik / 23.03.2022.

Dakle, dobro došli! naši ukrajinski prijatelji. U Športskom centru Višnjik, u bazenu, svakoga dana vježba oveća skupina ukrajinskih skakačica i skakača u vodu. Svi su oni državni reprezentativci, a glavni im je trener Illya Kvasha (Ilija Kvaša), jedan od najboljih ukrajinskih sportaša, čovjek s brojnim medaljama na europskim i svjetskim prvenstvima, olimpijadama…

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-skakači-reprezentacija-ukrajine

– Velika hvala svima u Hrvatskoj koji su nam priskočili u pomoć i iskazali solidarnost i čovječnost u ovim teškim vremenima. Svi su naši sportaši mjesec dana bili poput krtica, u skloništima, a dolazak u Zadar značio im je i prvi dodir s vodom i nastavak treninga nakon gotovo mjesec dana – kaže Illya Kvasha.Hrvatski olimpijski odbor koordinira i suorganizira boravak nekih ukrajinskih sportaša u Hrvatskoj. Hrvatski savez za skokove u vodu preuzeo je brigu za skupinu od 43-oje skakačica, skakača, trenera, fizioterapeuta i drugih članova stožera, a Zadar je izabran jer su na Višnjiku izvrsni uvjeti za organizaciju i provedbu treninga.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-skakači-reprezentacija-ukrajine

-Iskreno vjerujemo da ćemo ovdje ostvariti plan i program koji imamo, a reprezentativke i reprezentativci pripremat će se za predstojeća međunarodna natjecanja u Budimpešti, Bukureštu i u Rimu. Naravno da svi silno želimo da što prije završi agresija na našu domovinu i da se vratimo kućama – kaže Kvasha.Dobrodošlicu ukrajinskim sportašima na Višnjik i u Zadar zaželio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, a tijekom njihova boravka i treniranja u Zadru stalno će im pri ruci biti Marko Neveščanin, predsjednik KSV-a Zadar.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-skakači-reprezentacija-ukrajine