Novosti

Naslovna > Novosti

ŽIVJETI ZDRAVO – Otvaranje staze za hodače i vježbališta na Višnjiku

Novosti Višnjik / 10.05.2021.

U sklopu opsežnoga projekta Živjeti zdravo, koji osmišljava i provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a u suradnji sa županijskim i gradskim zavodima za javno zdravstvo i drugim subjektima, u Športskom centru Višnjik prigodno su u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. otvoreni staza za hodače, te prostor koji je opremljen u elementa pod nazivom Zdravlje i tjelesna aktivnost. Na tom prostoru postavljene su klupe s ručkama za vježbanje snage, ravne klupe bez naslona za vježbanje snage, paralelne preče na stupcu za vježbanje snage, eliptična hodalica za kardiovaskularne vježbe i slično.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dječji-park-dješje-igralište-hzjz-živjeti-zdravo-svjetski-dan-hodanja

Prigodnim riječima o važnosti redovitih fizičkih aktivnosti i projekta Živjeti zdravo oba sadržaja otvorio je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik u društvu Marije Škrgatić iz Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Dražena Adžića, kineziologa i ravnatelja OŠ-e Š. K. Benje iz Zadra, te svojih suradnika koji osmišljavaju i provode program Univerzalne športske škole Športskoga centra Višnjik.