Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

ABA liga, 17. kolo: Odoše bodovi s (hladnom) Krkom!

Planet Višnjik Višnjik / 27.01.2019.

Zadar – Krka 64:72
(12:17, 14:22, 18:14, 20:14)
Zadar. Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 1 200.
ZADAR: Bašić 10, Marić, Žorić, Krajina, Vaughn 7, Dašić 8, Vuković 10, Brzoja 4, Špralja 4, Little 13, Božić 6, Planinić

U nespretnoj završnici, kad je već imao neku nadu u preokret jer je bio došao na 58:60 preko dvaju pogođenih Špraljinih slobodnih bacanja, Zadar se ponovo zapleo k’o pile u kučine i propustio u preostalom vremenu dobiti utakmicu. Krka je na koncu preko Dominika Mavre i njegove serije, nakon što su Zadrani promašivali ili na drugi način gubili lopte, stavila pečat na ovu utakmicu i uspjela se u bodovima izjednačiti sa Zadrom. U preostalim utakmicama, dakle, Krka i Zadar muku će mučiti kako izbjeći posljednje mjesto koje će jednoga od ove dvije momčadi odvesti u niži stupanj natjecanja.

Glede utakmice, valja istaknuti i to da je Zadar manifestirao veliku dozu straha što se očitovalo u očajnoj realizaciji, navlastito u prvom poluvremenu. Ničega nije bilo čega je trebalo biti u dovoljnoj mjeri – mirnoće, sigurnosti, energičnosti… Družina Ante Nazora tek je na kratkotrajne mahove hvatala nekakav ritam, no posao nije uspjela napraviti kako valja. I zato je, logično, pobrala zvižduke malobrojne (zbog kazne) publike koja je još jednom razočarana otišla s Višnjika.

Više pogledajte u našoj galeriji!