Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Antonio Surać: Zadarskoj odbojci Višnjik je omogućio pravilan razvoj!

Planet Višnjik Višnjik / 07.05.2019.

Zadarska odbojka nedavno je dobila svojevrsno priznanje. Hrvatski odbojkaški savez imenovao je Antonija Suraća, igrača i trenera u OK-u Zadar, izbornikom muške reprezentacije do 17 godina.
– Prethodnih nekoliko godina bio sam pomoćni trener u različitim mlađim reprezentacijama, a sad mi je povjerena kadetska selekcija. OK Zadar time je svakako i počašćen jer je naš sustavan i kontinuiran kvalitetan rad kao takav i prepoznat i cijenjen – kaže Antonio Surać.

Antonio Surać imat će mandat do 2021. godine, a pred selekcijom koju će voditi puno je posla.
– Očekuje nas nekoliko okupljanja, te niz natjecanja. Jedan od ciljeva jest što bolje rezultatski proći u kvalifikacijama za europsko prvenstvo.

Na širem popisu Surać trenutačno ima 18 igrača.
– Među njima su i četvorica Zadrana. To su Luka Blaslov, Jakov Marković, Ivan Sorić i Karlo Škarpa. Pred svima njima je da se u postojećoj konkurenciji nametnu, iskažu, potvrde i zasluženo dospiju u završnu selekciju.

Ako bude moguće, Surać bi prvo reprezentativno okupljanje volio imati baš u Zadru.
– Na Višnjiku imamo ama baš sve što je potrebno. Vidjet ćemo još kako će se odlučiti o tomu.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sport-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-odbojka-odbojkaški-klub-zadar-ok-zadar-antonio-surać-izbornik-trener-kadetske-reprezentacije

Odbojka u Zadru, kad je riječ o OK-u Zadar, ističe Surać, već je nekoliko godina u uzlaznoj putanji.
– Radi se o tomu da smo prelaskom u Dvoranu Krešimira Ćosića, za što zahvaljujemo Gradu Zadru i ŠC-u Višnjik, dobili dovoljno termina, te znatno bolje infrastrukturne uvjete. OK Zadar ima dobro popunjene sve dobne kategorije, a struka radi ustrajno i kontinuitet je i omogućio da je kvaliteta u usponu.

Odbojka je, inače, u svojoj naravi prilično jednostavna igra, ali od sudionika zahtijeva i dobru fizičku i mentalnu pripremljenost.
– Tijekom igre nužno je što je moguće duže održavati visku koncentraciju jer u iznimno kratkom vremenskom rasponu valja ispravno procijeniti situaciju, donijeti najbolju moguću odluku, te biti sposoban tu odluku i ostvariti. Dakako, razvijaju se i druge vještine i navike, potrebni su suradnja i koordinacija, čvrsti osjećaj zajedništva, predanost…

Godine 2004. Antonio je otišao iz Zadra u Zagreb jer je postao student na Kineziološkom fakultetu.
– I dalje sam igrao, u Zagrebu, Karlovcu, Mladosti…, a i radio kao trener u mini odbojci. Vratio sam se 2011. u Zadar, u klub i počeo raditi kao trener. Još igram u prvoj momčadi, pomažem koliko mogu.
Mlađi kadeti OK-a Zadar nedavno su bili drugi na državnom prvenstvu.
– Upravo i to postignuće potvrđuje da smo na Višnjiku dobro radili.