Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

ASK Zadar na Višnjiku je “doma”, a priprema i sekcije izvan Zadra

Planet Višnjik Višnjik / 26.03.2019.

U ožujku je na Višnjiku održano jedno kolo Dalmatinske atletske lige, a i u svibnju će biti jedno kolo. U oba događanja ASK Zadar ima bitnu ulogu. Prvomu je samostalno bio domaćin i organizator, drugo će suorganizirati i provesti u suradnji s AK Olympionik.

– Suradnja s Olympionikom samo je dio naših aktivnosti u segmentu širenja, popularizacije i učvršćivanja atletike kao bazičnoga sporta. Već su u tijeku razgovori oko uspostavljanja klupskih sekcija u Ninu i u Sukošanu, te formaliziranje suradnje s AK Rogovo – kaže Ivica Šola, jedan od trenera u klubu.

ASK Zadar krajem 2019. obilježit će šest desetljeća kontinuiranoga djelovanja.
– Puno je to godina, puno je uspješnih atletičarki i atletičara, trenera… Pripremit ćemo prigodni program obilježavanja jer je ASK Zadar značajan čimbenik u zadarskom i u hrvatskom sportu.

šc-višnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-atletika-atletski-stadion-višnjik-atletska-staza-ašk-zadar-atletičari

Trenutačno u klubu ima oko 140 aktivnih članova različite dobi, od tzv. limača do veterana. S njima rade treneri Predrag Saratlija, Ivica Šola te Tomislav Saratlija i asistentica Katarina Gašparović.
– Rekonstrukcija i obnova atletskih sadržaja u sklopu ŠC-a Višnjik, što je financirao Grad Zadar, značajan su događaj za atletiku, pa i za sportsku i rekreacijsku kulturu mnogih naših sugrađana. Članovi ASK-a Zadar u svojim terminima optimalno rade, a možemo biti i domaćini različitim natjecanjima, čak i međunarodnoga razreda.

U kontekstu ostvarenih rezultata, ASK Zadar uvijek ima nekoliko članova u vrhu hrvatske atletike, te stalnih članova mlađih reprezentacija.
– Trenutačno je naša kadetkinja Veronika Šokota s 43, 61 metar u koplju treća na svjetskim tablicama u svojoj kategoriji, a imamo i niz drugih atletičarki i atletičara sa zapaženim postignućima. Svi vrijedno rade i nedvojbeno je da će takvih i sličnih postignuća biti još – zaključio je Ivica Šola.

Kako je bilo na druženju, pogledajte u galeriji.