Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Atletski reprezentativci pripremaju se na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 05.04.2019.

Skupina hrvatskih atletskih reprezentativaca boravi u Zadru gdje na terenima ŠC-a Višnjik obavljaju jednotjedne pripreme.
– Imamo šestoro atletičara u programu Hrvatskog atletskog saveza. Tu su Wanda Haber (400), Mateo Ružić (400), Hrvoje Čukman (400 prepone), Dominik Krešo (200) i Jakov Vuković (800) su seniori, a tu je i kadet Marko Orešković (100) – kaže Ljlijana Ćulibrk, trenerica u AK-u Agram i voditeljica ovih priprema.

Hrvatski atletski savez, koji je bio pouzdani suradnik ŠC-u Višnjik u opsežnom projektu rekonstrukcije i obnove atletske infrastrukture, nekoliko puta godišnje organizira i provodi jednotjedne pripreme većih ili manjih skupina reprezentativaca svih dobi.

– Mi smo već bili u u Zadru, a doći ćemo još nekoliko puta ove godine. U 2019. bit će nekoliko velikih europskih natjecanja za različite dobne kategorije, te seniorsko SP u Dohi i program priprema za sva natjecanja obuhvaća i ovakva jednotjedna okupljanja.

šc-višnjik-sc-visnjik-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-atletski-stadion-atletska-staza-atletika-reprezentacija-pripreme

Trenerica Ljiljana Ćulibrk, bivša uspješna atletičarka, te nedavna dobitnica prestižnog priznanja Europske atletike za doprinos atletskom sportu, ističe da je ŠC Višnjik optimalno mjesto za kvalitetne atletske pripreme.
– Cjelokupni program priprema možemo na Višnjiku ostvariti u izvrsnim uvjetima. K tomu, Zadar kao grad cijele kalendarske godine ima odgovarajuću mikroklimu, te vrhunski smještaj i sve drugo što nam je potrebno. Prezadovoljni smo – zaključuje Ćulibrk.

Šestoročlana ekipa hrvatskih atletskih reprezentativaca sa svojom trenericom bit će u Zadru do nedjelje, 14. travnja.