Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Borna Ćorić na Višnjiku trenira prije odlaska u SAD

Planet Višnjik Višnjik / 07.08.2020.

Teniski kompleks u Športskom centru Višnjik živi od ranog jutra do ugodnih večernjih (pod rasvjetom) sati. Na svakom od deset terena vježba se i igra „sve u šesnaest“, a jedan od najizazovnijih – s aspekta dnevne temperature i sunčeve žege – termina, ranoposlijepodnevni izabrao je i Borna Ćorić!
Eto njega ponovno u Zadru, kao da ga na Višnjik i u grad njegova podrijetla neprestance mami onaj huk s tribina čiji eho još zvuči u ušima svakog ljubitelja tenisa i sporta uopće, eho s krcatih tribina (devet tisuća oduševljenih navijača) polufinalnoga meča Davisova kupa iz rujna 2018. kad je Hrvatska svladala SAD 3:2, otišla u Francusku na finale i – trijumfirala!

visnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-tenis-teniski-centar-hts-borna-ćorić-hrvatska-tennis-pripreme-reprezentacija-croatia-tennis

Borna je Ćorić, naime, izabrao baš Zadar za dio svojih priprema prije odlaska „preko bare“, u SAD na tamošnje turnire. I ne bez razloga jer u Zadru, na Višnjiku, ima ama baš sve – sjajnu tvrdu podlogu za trening, vremenske prilike i logistiku u režiji ŠC-a Višnjik, sveprisutnoga Bibe, najboljeg „održavača“ teniskih terena, do članova i vodstva TK Zadar 08 koji su i Borni i svima koji su već bili ovdje, stalno pri ruci.

visnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-tenis-teniski-centar-hts-borna-ćorić-hrvatska-tennis-pripreme-reprezentacija-croatia-tennis

Program treninga koji će Borna Ćorić realizirati na Višnjiku u suradnji sa svojim trenerom Martinom Stepanekom pripremljen je za predstojeće dane. Borni, dakako, tri vrhunska terena s tvrdom podlogom nisu nepoznata jer je u svibnju trenirao na njima u ovećoj skupini hrvatskih reprezentativaca u Davisovu kupu. Tad ih je posjetio i Vedran Martić, izbornik, a dobro je sjetiti se da je na svečanom otvaranju terena u lipnju bio, uz ostale, i Marin Čilić. I on se, kao i Borna, priprema za odlazak na turnire u SAD. I nemojmo se iznenaditi ako se ovih dana pridruži Borni na Višnjiku.
Jer… gdje ćeš bolje (?), tu imaju sve što im treba!