Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO: 18. olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije

Planet Višnjik Višnjik / 10.05.2019.

Sve je bilo kao na pravoj pravcatoj olimpijadi! Oko 650 sudionika 18. olimpijskoga festivala dječjih vrtića iz Zadarske županije, praćenih svojim brižnim vrtićkim tetama, ali iz gledališta i mamama, tatama, bakama, djedovima, ujnama… lijepo se postrojilo pod imenima svojih vrtića, pa poslije Lijepe naše pomno pratilo dolazak olimpijske zastave i paljenje olimpijskoga plamena. Tu su čast imali predstavnici prošlogodišnjega pobjednika, ekipe s Višnjika.

U ime Zadarske županije sudionicima je dobrodošlicu poželio Ivan Šimunić, pročelnik UO-a za obrazovanje, kulturu i šport.
– Dobrodošli na ovaj lijepi Višnjik gdje svakog dana mnogi naši građani dolaze rekreirati se i čuvati svoje zdravlje. U ime Zadarske županije želim vam svima puno uspjeha na ovoj manifestaciji – kazao je, uz ostalo, Šimunić.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-atletski-stadion-kompleks-vanjskih-terena-olimpijski-festival-dječjih-vrtića-dječja-olimpijada-dječji-vrtići-djeca-sport-trčanje-nogomet-bacanje-loptice

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, pak, otvorio je manifestaciju:
– Ovdje smo zajedno na Višnjiku gdje se okupljaju brojni Zadrani i naši sugrađani iz cijele Zadarske županije, gdje provode sportsku rekreaciju i druge sportske aktivnosti. Danas je Višnjik vaš, uživajte u natjecanju, veselite se i od srca želim da neki među vama jednog dana postanu pravi, uspješni olimpijci na koje će Zadar i Zadarska županije biti ponosni.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-atletski-stadion-kompleks-vanjskih-terena-olimpijski-festival-dječjih-vrtića-dječja-olimpijada-dječji-vrtići-djeca-sport-trčanje-nogomet-bacanje-loptice

Poslije svečanoga otvaranja uslijedila su zanimljiva i uzbudljiva natjecanja u atletskim disciplinama i u malom nogometu. Sudjelovale su sljedeće ekipe iz dječjih vrtića Radost (Višnjik, Bili Brig, Grigor Vitez, Voštarnica i Vruljica), Sunce (Ciciban, Jazine, Smiljevac i Maslačak), Bubamara (Benkovac), Biograd, Frizbi – Žuto pače i Bambi (Zadar), Zvjezdice (Zemunik), Maruškica (Škabrnja), Snježići (Zadar) i Školjkica (Zadar).

Kako je bilo na 18. olimpijskom festivalu dječjih vrtića na Višnjiku, pogledajte u galeriji.