Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Čitaonica i radionica na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 01.12.2022.

Program u Zimskom parku ’22. u Športskom centru Višnjik nastavljen je zanimljivim zbivanjima u kojima su sudjelovali mališani iz Dječjega vrtića Radost, PO Višnjik, te skupina polaznika Osnovne škole Voštarnica. Program se temelji na izvrsnoj suradnji DV-a Radost, Gradske knjižnice Zadar, OŠ-e Voštarnica, Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar i Športskoga centra Višnjik.

Za polaznike vrtića bilo je pripremljeno čitanje slikovnice pod naslovom Čarolija knjižnice. Poput pravih slušača, mališani su se smjestili na stolce i na klupe i jedva su čekali početak, ali im je Željana Buljat iz Gradske knjižnice Zadar najprije govorila o čitanju, o Gradskoj knjižnici, o slikovnicama i knjigama…
– Ja čitam slikovnice, a onda ih vratim da i druga djeca mogu čitati – ponosno je rekla jedna djevojčica.

šc-višnjik-zadar-zimski-park-klizalište-advent-djeca-radionica-čitaonica-gkz-gradska-knižnica-zadar

Potom je publika sa zanimanjem poslušala Čaroliju knjižnice, ali se i dodatno razveselila maloj predstavi uz pomoć aplikacija temeljem teksta Nade Iveljić iz slikovnice Kapica za ježa.
Istodobno, druga se skupina mališana bavila likovnom umjetnošću. Uz pomoć Sandre Bačić iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar i svojih odgajateljica izrađivali su božićne i novogodišnje ukrase i čestitke pri čemu su iskazali zavidnu razinu vještine i mašte.

Također, skupina polaznika OŠ-e Voštarnica, koju je vodila Darija Švorinić, uz potporu Sandre Bačić, neumorno je radila na zanimljivim likovnim rješenjima ukrasa i čestitaka za predstojeće blagdane.

Kako je bilo na čitaonici i na radionici, pogledajte u galeriji.