Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Dan otvorenih vrata PU Zadarske na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 11.05.2023.

U Dvorani Krešimira Ćosića, u pomoćnoj dvorani 3, na Višnjiku u četvrtak, 11. svibnja 2023. održan je Dan otvorenih vrata Policijske uprave zadarske.
Riječ je o manifestaciji u sklopu Dani otvorenih vrata policije čiji je nositelj Ministarstvo unutrašnjih poslova u suradnji s Policijskom akademijom Prvi hrvatski redarstvenik i Policijskom školom Josip Jović.

šc-višnjik-zadar-dan-otvorenih-vrata-pu-zadarske-mup-policija-foto-nenad-opačić

Službenici PU-e zadarske nazočnima su najprije demonstrirali uporabu i rukovanje vatrenoga oružja, te primjenu policijskih ovlasti. Potom je prikazana vježba službenih pasa (Gana i Kairo) s vodičem, nakon čega su pripadnici interventne policije demonstrirali tehnike borilačkih vještina i vježbe IJP. Dio programa bio je i poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti.
Svi nazočni, a uz ostale bili su i učenici iz Klasične gimnazije, Tehničke škole i Strukovne škole, potom su razgledali oružje, te opremu kojom se koriste pripadnici kriminalističke policije, prometne policije, službenici za granicu i službenici za protueksplozijsku zaštitu. Nazočni na manifestaciji dobili su i detaljne informacije o kampanji i o drugim aktivnostima, poput one pod nazivom Postani policajka/policajac, a podijeljene su i raznovrsne brošure iz cijele palete policijskih aktivnosti.
Manifestaciju u Dvorani Krešimira Ćosića sa zanimanjem je pratio i Anton Dražina, načelnik PU-e zadarske s brojnim suradnicima, a bili su nazočni i predstavnici Zadarske županije.
Kako je bilo, pogledajte u galeriji.