Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Donat open: taekwondo i parataekwondo na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 02.10.2023.

U organizaciji Taekwondo kluba Donat u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u subotu, 30. rujna 2023. održan je veliki međunarodni turnir Donat open 2023. u taekwondou i parataekwondou.

Sudjelovalo je nekoliko stotina natjecatelja iz niza klubova iz Slovačke, BiH i iz Hrvatske.

Turnir je održan u sklopu programa Prevencija nasilja sportom u školama, uz generalno pokroviteljstvo Ministarstva turizma i športa, te pokroviteljstvo Športske zajednice Grada Zadra, Zadarske županije, Grada Zadra i HEP-a, uz potporu ŠC-a Višnjik i brojnih drugih donatora i sponzora.

šc-višnjik-zadar-tkd-donat-open-taekwondo-parataekwondo-foto-nenad-opačić

Prije početka natjecanja održana je svečanost otvaranja turnira. Zbor Gimnazije Vladimira Nazora (voditeljica Iva Mustać Klarić) izveo je skladbu dobrodošlice, a gimnazijska klapa Feral izvela je hrvatsku himnu. Nazočnima se najprije obratila Snježana Jurinić, zamjenica pročelnice UO-a za kulturu i šport u Gradu Zadru, te predsjednica Športske zajednice koja je u svoje i u ime Branka Dukića, gradonačelnika Zadra, uz ostalo, pohvalila sve koji se bave taekwondoom i parataekwondoom i koji podupiru tu borilačku vještinu. Istakla je i Zadranina Matea Škaru koji je nedavno u Mekisku postao svjetski prvak u parataekwondou.

šc-višnjik-zadar-tkd-donat-open-taekwondo-parataekwondo-foto-nenad-opačić

U ime Zadarske županije svima je dobrodošlicu poželio Božidar Longin, župan, istaknuvši kako sport briše granice, kako su bitni ustrajnost, napose fair play, pa je i on pohvalio Matea Škaru i čestitao mu na postignućima i na koncu poželio svima da im bude ugodno u Zadarskoj županiji i u Gradu Zadru, kao i u Dvorani Krešimira Ćosića, te svima svima zaželio puno uspjeha.

Josip Držaić, dopredsjednik Hrvatskog paraolimpijskoga odbora, pozdravio je sve nazočne i istaknuo značenje bavljenja sportom, poslije čega je govorio Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i športa ujedno i otvorivši turnir:

šc-višnjik-zadar-tkd-donat-open-taekwondo-parataekwondo-foto-nenad-opačić

– Veliki se trud ulaže u sportu, značajna je i potpora roditelja i cijele zajednice, a i u taekwondou i u parataekwondou je zamjetno kako se treba odnositi prema mladima, koliko je bitna uključivost, kao i što je značajno da se sportom suprotstavljamo nasilju. Turnir se održava u Europskom tjednu sporta, a vama iz taekwondoa i parataekwondoa velika hvala na svemu i na vašim značajnim postignućima.

šc-višnjik-zadar-tkd-donat-open-taekwondo-parataekwondo-foto-nenad-opačić

Otvaranju turnira i natjecanjima pribivali su i Martina Peranović, direktorica Hrvatskog parataekwondo saveza, Denis Karlović, direktor ŠC-Višnjik, te brojni drugi gosti i uzvanici.

Kako je bilo na svečanom otvaranju i tijekom borbi, pogledajte u galeriji.