Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Hrvatska na otvaranju EP odbojkašica nadigrala Švicarsku!

Planet Višnjik Višnjik / 19.08.2021.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku počelo je natjecanje u skupini C na Odbojkaškom europskom prvenstvu za seniorke. U prvoj utakmici Hrvatska je nadigrala Švicarsku 3:0 (25, 20, 25:18 i 25:21) i osvojila očekivane bodove.
U prvom setu Hrvatska je dominirala, ali se tek u završnom dijelu rezultatski odvojila i zaključila taj dio utakmice vodstvom. Švicarske, općenito gledajući, nisu mogle doseći razinu igre kakvu je imala Hrvatska, posebno ne u napadačkoj kombinatorici, a nisu ni obrambeno uspivevale razbijati ideju u igri hrvatske postave. Drugi i treći set Hrvatska je odigrala autoritativno i bez poteškoća upisala pobjedu.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-hos-cev-press-konferencija-eurovolley-odbojka-prvenstvo-europe-hrvatska-švicarska

U daljem rasporedu u petak, 20. kolovoza 2021. u ovoj skupini igrat će Italija – Bjelorusija (17), te Mađarska – Slovačke (20). U subotu, 21. kolovoza na programu su utakmice Hrvatska – Bjelorusija (17) i Mađarska – Švicarska (20), a u nedjelju, 22. kolovoza Hrvatska – Slovačke (17) i Italija – Mađarska (20), itd.
Natjecanje u skupini C u Zadru završit će 26. kolovoza 2021. poslije čega će se četiri ekipe plasirati u četvrtfinalnu skupinu u Beogradu.
Prije utakmice Hrvatska – Švicarska održana je svečanost otvaranja natjecanja kojoj su pribivali Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske sa suradnicima, Aleksandar Boričić, predsjednik Europske odbojkaške federacije, Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskoga olimpijskoga odbora, Ante Baković, predsjednik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza, Božidar Longin, župan Zadarske županije, Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, Božidar Kalmeta i mnogi drugi uzvanici i gosti. Detalje s utakmice pogledajte u našoj galeriji.