Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Ima vjetra, ima, ali nije toliko zima!

Planet Višnjik Višnjik / 10.03.2022.

Malo jest nezgodno… Izađe čovjek na teren, poput niza sportaša koji su u Športskom centru Višnjik, u kompleksu otvorenih terena zamalo svaki dan, a ono puše, što u lice, što u leđa, što bočno… Ima vjetra, ima, ali baš nije toliko zima da se ne bi održavali redoviti treninzi.

Recimo, na velikom nogometnom terenu, odnosno jednom njegovom dijelu, skupina nogometaša. Oni su iz momčadi mlađih pionira HNK-a Zadar. Poslije pripreme i zagrijavanja, eto njih, fokusirali se na tehničke elemente, na ostalo što im pokazuje i objašnjava trener Ante Strinić. I na njima se odmah vidi – ne smeta im vjetar…
– Dobro je, na sve se treba priviknuti – kaže Darko Pantalnon, još jedan trener iz HNK-a Zadar, a koji je radio prema individualnom programu s dvojicom igrača.

I tako, dok travnjakom gaze mali nogometaši, na atletskoj stazi rasporedile se dvije skupine atletičarki/atletičara.
– Mi smo ih AŠK-a Zadar – govori jedna djevojka iz one skupine koja je odrađivala vježbe na dijelu staze bliže tribinama.
To je skupina koju vodi Katarina Gašparović, a djevojke su iz različitih disciplina, sprinterice, srednjeprugašice, dugoprugašice…

Na drugoj strani staze nekoliko je atletičarka i atletičara iz AK-a Fortius. Rade pod nadzorom Edija Stipića. I zanimljivo, jedni i drugi pobjeđuju vjetar k’o iz šale. Slično kao dvije mlađahne atletičarke i jedan atletičar koji usvajaju elemente skoka uvis. Ina Bogut radi s njima.

I onda, još malo nogometa. Ovaj put na malim igralištima. Igračice i igrači iz NK-a Abeceda raširili se na dvama terenima, usvajaju vještine baratanja loptom, linije kretanja i druga brojna nogometaška čudesa. Nije ih briga što ima malo vjetra. Trener im Andrija nešto dovikuje, pokazuje, demonstrira, poziva na ponavljanje elemenata…

Baš ih je lijepo sve vidjeti, onako razigrane i atletičarke i atletičare i nogometašice i nogometaše. Mladost u punom zamahu.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji.