Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Foto: Marcelić, Šamanić, Kotnik i Mlinar predvodili svoje momčadi do zlata

Planet Višnjik Višnjik / 24.02.2020.

Ekipa MORH-a pobjednik je Zadar Mastersa 2020 u kategoriji 45+. U odlučujućoj utakmici bili su bolji od zadarske Voštarnice 86-65.
Treće mjesto osvojila je ekipa Drink & Play koja je bila bolja od Ivanića 46-36.
Najbolji igrač ove kategorije je Marko Šamanić iz MORH-a, a najbolji strijelac Charles Mandić iz iste ekipe sa 72 poena.

U kategoriji 50+ također je slavila ekipa MORH-a koja je u finalu nadigrala zagrebački Fortunal 43-34. Treće mjesto osvojio je Otok Ugljan koji je sa 63-54 nadigrao momčad šibenskog Galeba. Najbolji strijelac (90 poena) i najbolji igrač turnira je Davor Marcelić (MORH) koji iz Zadra odlazi s dva ekipna zlata i dvije pojedinačne nagrade. Naime, Marcelić je bio i dio ekipe MORH-a koja je slavila u kategoriji 45+.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-dvorana-krešimir-ćosić-sportski-centar-zadar-košarka-turnir-veterani-košarkaški-masters-veterana-2020-basketball-zadar-masters-2020-veterans-tournament-photography-photo

Pobjednik kategorije 55+ je Slovenija 55. Momčad za koju igra i proslavljeni košarkaš Zadra iz legendarne 1986. godine Veljko Petranović je u finalu bila bolja od VKK Zagreb 55+ rezultatom 51-46. U borbi za treće mjesto Veleučilište Velika Gorica je pobijedila KK Prule rezultatom 39-29. Najbolji igrač turnira je Slavko Kotnik (Slovenija), a strijelac Darko Mirt s 81 poenom (Slovenija).

U najmlađoj kategoriji 35+/45+ slavila je momčad Veterani Puntamike 35+. Zadrani su u finalu bili bolji do splitskog Adriatica 60-53. Broncu je osvojila ekipa Mladosti. U borbi za treće mjesto Zagrepčani su bili bolji od slovenske Stare Pumpe 47-31. Za najboljeg igrača izabran je Marko Mlinar (Puntamika) koji je tijekom cijelog turnira bio radilica momčadi, a u finalu je, kada su Splićani priprijetili, sa sedam povezanih poena riješio pitanje pobjednika. Najbolji strijelac bio igrač Adriatica Luka Žitko (67 poena).

Dio atmosfere pogledajte u galeriji.

Detaljniju statistiku i rezultate pogledajte na portalu Basketball.hr.