Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Na treningu malih rukometaša RK-a Zadar 2013 na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 05.03.2021.

Kad se nije moglo, zbog epidemioloških mjera, preporuka i odluka, raditi u dvorani, radilo se vani. Športski centar Višnjik svojom infrastrukturom omogućio je nizu udruga i klubova, kao i pojedincima, svakodnevno ostvarivanje njihovih planova i programa.
– Od povratka organiziranim treninzima, nakon što je to dopustio Stožer Civilne zaštite RH-e, imali smo veoma povoljne meteorološke prilike pa smo plan i program ostvarivali u svoj njegovoj punini. Nedavno smo se vratili i u dvorane, ali kad god je lijepo vrijeme, neke treninge održavamo na otvorenom – kaže Frane Kardum iz RK-a Zadar 2013.

Rukometni otvoreni teren u sklopu ŠC-a Višnjik, ističe Kardum, omogućuje kvalitetan rad.
– Naš klub je ustrojen tako da imamo četiri mlađe natjecateljske kategorije među kojima je najstarija selekcija U 17. Osim toga imamo i dvije skupine koje spadaju u mini rukomet, a ukupno imamo 200 djevojčica i dječaka.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-rukometni-teren-rukomet-planet-višnjik-trening-mladi-rukometaši-rk-zadar-2013-djeca-handball-practice-training-day-kids-croatia

U svega nekoliko godina djelovanja RK Zadar 2013 ostvario je i niz zapaženih rezultatskih postignuća.
– Recimo, naši dječaci iz naraštaja 2008. bili su prvaci regije. Bilo je i drugih dobrih postignuća.

RK Zadar 2013 nema seniorsku momčad.
– U djelovanju ovoga kluba seniori nisu primarni. Imamo dobro suradnju s RK-om Zadar 1954 i naša je intencija da igrači iz našega kluba u danom trenutku kao seniori odu u Zadar 1954. Mi djelujemo na načelu općega boljitka rukometne igre u Zadru.

Veliki dio svoga programa RK Zadar 2013 ostvaruje u ŠC-u Višnjik.
– Klubovi kakvi su poput nas imaju znatnu potporu kad dobiju odgovarajuće uvjete i termine. Prezadovoljni smo odnosom, razumijevanjem i suradnjom sa ŠC-a Višnjik, te potporom Grada Zadra jer imamo temeljne infrastrukturne uvjete. Svojom aktivnošću i suradnjom s drugim subjektima osiguravamo opremu i drugo pa nam sve to omogućuje da, osim što populariziramo, širimo i razvijamo rukometnu igru, te igračice i igrače, djelujemo i pedagoški.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-rukometni-teren-rukomet-planet-višnjik-trening-mladi-rukometaši-rk-zadar-2013-djeca-handball-practice-training-day-kids-croatiavisnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-rukometni-teren-rukomet-planet-višnjik-trening-mladi-rukometaši-rk-zadar-2013-djeca-handball-practice-training-day-kids-croatia

Uz Franu Karduma u stručnom segmentu u klubu djeluju još Damir Samardžija, Andrea Antić, Milan Cindrić, Maja Mitrović i Boris Banić.
– Svi smo volonteri, veoma entuzijastični i ustrajno ćemo djelovati u skladu s planom i programom. Suradnja s djecom i roditeljima je izvrsna što je značajno u stvaranju i održavanju poticajnoga ozračja za rukomet u našem gradu – zaključio je Frane Kardum.

Kako je bilo na jednom treningu klupske selekcije U 11, pogledajte u galeriji.