Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Na Višnjiku ispit spretnosti na reliju e-vozila

Planet Višnjik Višnjik / 10.06.2022.

Kao sastavnica velikoga međunarodnoga relija električnih vozila, pod nazivom Nikola Tesla EV Rally Croatia 2022., koji je (reli) počeo 5. lipnja u Rovinju, u Športskom centru Višnjik u petak, 10. lipnja održan je ispit spretnosti u vožnji određenim stazama.
– Sudjelovalo je 21 vozilo i svi postignuti rezultati bit će vrednovani, te će osvojeni bodovi biti pripisani ukupnom broju bodova ostvarenih tijekom relija. Zadovoljni smo organizacijom i provedbom ovoga ispita spretnosti i zahvaljujemo svima koji su pridonijeli da ovaj događa u ŠC-u Višnjik prođe na najbolji mogući način – kazao je Igor Kolovrat, direktor relija.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-auto-moto-utrka-reli-nikola-tesla-rally-najava

Zanimljivo je bilo promatrati vratolomije vještih vozača na stazama, a bez buke motora s unutarnjim sagorijevanjem. Svojevrsni tihi reli tim je zanimljiviji jer se na atraktivnosti ništa ne gubi, ali se dobiva na ekološkom planu.
Ovaj reli u svom devetom izdanju okupio je vozače iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Slovenije, SAD-a i Kanade, a bilo je i domaćih, koji su sudjelovali u zanimljivom projektu koji uključuje vožnju panoramskim cestama kroz predivne krajolike, obilazak kulturnih znamenitosti te wine/gastro ponudu, te dva ispita (Vrsar i Zadar) spretnosti u vožnji.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-auto-moto-utrka-reli-nikola-tesla-rally-najava

Ovogodišnji reli završen je u petak, 10. lipnja 2022. u poslijepodnevnim satima prigodnim programom na Pozdravu Suncu.
Kako je bilo na ispitu spretnosti u Športskom centru Višnjik, pogledajte u galeriji.