Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Na Višnjiku otvoren međunarodni sajam HoReCa Zadar

Planet Višnjik Višnjik / 20.10.2023.

U organizaciji tvrtke Hrvatski interijeri u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u pomoćnim dvoranama 1 i 2, u petak, 20. listopada 2023. otvoren je međunarodni sajam hotelijerstva i ugostiteljstva pod nazivom HoReCa Zadar.
U izložbenom prostoru posjetitelji će moći razgledati brojne proizvode 60-ak renomiranih proizvođača iz niza sektora povezanih s hotelijerstvom i ugostiteljstvom pri čemu će im nadasve dragocjena biti mogućnost izravne komunikacije s proizvođačima i izlagačima, te dogovaranje i sklapanje možebitne poslovne suradnje.
– Mi smo rado došli u Zadar na ovaj sajam jer kao relativno mladi subjekt u proizvodnji hrane, konkretno ovčjega i kozjega sira i drugih mliječnih proizvoda, imamo priliku izravno ljudima ponuditi ekološke proizvode sa svoje farme – kaže Igor Letec, vlasnik farme iz čazmanskoga kraja.

šc-višnjik-zadar-horeca-sajam-ugostiteljske-opreme-foto-nenad-opačić

Koga zanimaju različita pića, svakako će naći što mu odgovara, a oni koji se na ovaj ili na onaj način bave hotelijerstvom, iznajmljivanjem soba, stanova, apartmana, kuća… kao i ugostitelji, imat će što birati jer na sajmu ima svega – postelja, stolaca, naslonjača, opreme za kuhinje, za kupaonice, pa opreme za komunikaciju u objektima, dekoracija…
– Što nudimo? Pa, evo, pokušajte razbiti ovu čašu! – smije se Stefan Lorenz iz njemačke tvrtke Koziol.
Onda Stefan demonstrira nemogućnost razbijanja čaše – postavi je na pod, stane jednom nogom sa svojih, brat-bratu, 90 kilograma na nju i ljuljuška se, a čaša – ništa! Možeš na čašu i autom, neće joj biti ništa, prisnažuje Stefan. Kaže da je to program imenom superglass, a proizvoda ima koliko voliš, za sve namjene. No, kad je čuo u šali izrečenu rečenicu da svoje proizvode ni za živu glavu ne ponudi u BiH, začudio se.
– Warum!?

šc-višnjik-zadar-horeca-sajam-ugostiteljske-opreme-foto-nenad-opačić

I dobio je odgovor, pa se nije prestao smijati bar po ure. Prodavati u BiH čaše koje se ne mogu razbiti, ha, ha, ha…
Preko puta Stefanovu štandu, baš kako bi i trebalo biti, štand je Maraskin s dobrom ponudom pića, poglavito za koktele.
– Smislit ćemo nešto i za te čaše – govori mladi barmen.
Sigurno hoće…

Saham HoReCa Zadar u petak, 20. listopada bit će otvoren do 18 sati, u subotu, 21. listopada od 10 do 18, a u nedjelju, 22. listopada od 10 do 17 sati.
Ulaznicu (pet eura) moguće je kupiti na sjevernom ulazu u dvoranu, neposredno uz VIP salon.

Kako je bilo na otvaranju sajma, pogledajte u galeriji.