Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Na Višnjiku otvorena ASDA 2023.

Planet Višnjik Višnjik / 03.05.2023.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u srijedu, 3. svibnja 2023. otvorena je ASDA 2023. – velika međunarodna izložba naoružanja i vojne opreme.
U ime organizatora, tvrtke TNT Production, brojnim nazočnima obratio se Justin Webb, direktor. On je, poželjevši dobrošlicu svima, kazao i sljedeće:
-Organizacija ovakve manifestacije traži puno posla i zahvaljujem svima koji su doprinijeli. Hvala i Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, izaslanicima drugih ministarstava obrane, domaćinima, izlagačima i Vladi Republike Hrvatske na svemu i na dolasku u Zadar.
Branko Dukić, zadarski gradonačelnik, također je izrazio dobrodošlicu, a organizatoru zahvalio na povjerenju, te istaknuo i da je Zadar počašćen što je izabran za mjesto ovako velikoga i značajnoga događaja.

šc-višnjik-zadar-croatia-asda-izložba-naoružanja-i-vojne-opreme-oružje-tnt-foto-nenad-opačić

U ime Zadarske županije skupu se obratio Božidar Longin, župan, dok je Mario Banožić, ministar obrane u Vladi RH-e, kazao i ovo:
-Čast mi je u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i u svoje ime pozdraviti sve i ujedno i istaknuti da je ASDA 2023. reprezentativan događaj koji je, evo, u Zadru okupio najviše izlagača i sudionika do sada. Izložba je značajna jer će, između ostaloga, pridonijeti i razvoju odnosa i suradnje različitih subjekata iz vojne industrije i poslovnoga svijeta.
Svečanom otvaranju izložbe pribivali su brojni visoki predstavnici hrvatskoga društvenoga i gospodarskog života, vojnoga miljea i akademske zajednice, zatim brojni izaslanici diplomatskoga kora, predstavnici vojnih i civilnih subjekata iz svijeta, izlagača i proizvođača vojne opreme i naoružanja.

šc-višnjik-zadar-croatia-asda-izložba-naoružanja-i-vojne-opreme-oružje-tnt-foto-nenad-opačić

Na osobit način svečanost otvaranja uveličala je klapa Hrvatske ratne mornarice sv. Juraj, a po završetku ovoga čina svi su nazočni razgledali izložbu postavljenu u Dvorani Krešimira Ćosića i u neposrednoj blizini dvorane.
Izložba ASDA 2023. za široku javnost bit će otvorena u petak, 5. svibnja 2023. od 10 do 15 sati.
Kako je bilo na otvaranju, pogledajte u galeriji.