Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Nogometne selekcije Središta Zagreb na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 22.06.2021.

Na velikom nogometnom terenu u sklopu Športskoga centra Višnjik jedan dio svog plana i programa ljetnoga višednevnoga kampa održavaju i selekcije iz Nogometnoga središta Zagreb.

Glavni instruktor tog nogometnog središta je Sreten Ćuk, vrhunski i etablirani stručnjak s golemim iskustvom u radu s mlađim kategorijama. On ističe da je u zadarskom kampu 260 polaznika godišta 2008. i 2009. iz četiriju županija.
– Nakon veoma ozbiljnih razgovora s pojedinim nogometnim subjektima iz Zadarske županije, te suradnicima iz zadarske Agencije za sportski menadžment Virtu, koja je savršen tehnički organizator ovoga kampa, odlučili smo se prvi put kamp održati u Zadru. Uvjeti su idealni jer imamo na raspolaganju dovoljno terena s prirodnom i umjetnom podlogom, među kojima je i ovaj izvrsni teren u ŠC-u Višnjik, a i naš tehnički organizator, agencija Virtu, pobrinula se da polaznicima kampa, trenerima i drugima ništa ne nedostaje. Prezadovoljni smo i u stalnim razgovorima sa svojim domaćinima već smo utvrdili smjernice dugoročne suradnje na dobrobit nogometne igre. Usput, podržavamo nastojanja HNK Zadar da se plasira u trećeligaški stupanj natjecanja i da poslije dosegne i najviši status jer je Zadar nedvojbeno i nogometni grad – kaže Sreten Ćuk.

Ljetni selekcijski kamp Središta Zagreb obišlo je i izaslanstvo Hrvatskoga nogometnoga saveza uz čiju se potporu održavaju ovakvi i slični kampovi svih hrvatskoh nogometnih središta. U surječju razvoja sportskoga turizma valja istaknuti da je ljetni kamp Središta Zagreb zadarskom turističkom sektoru pridonio s tisuću i pol noćenja.

Kako je bilo na jednom treningu na Višnjiku, pogledajte u galeriji.