Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Riba iz Ljubljane doplivala do – Višnjika!

Planet Višnjik Višnjik / 26.10.2021.

Dobro, nije baš doslovce plivala ljubljanska Riba, preciznije Športno društvo Riba, nego je autobusom iz slovenskoga glavnoga grada stigla do Zadra, na Višnjik.
– Uh, ovdje su uvjeti izvanredni za naš program bazičnih priprema! Kao klub prvi smo put u bazenu u Športskom centru Višnjik, a nadam se ne i – zadnji – govori Gregor Habjanič, trener.

Četrdeset i petoro članova Ribe, mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori i juniori, s trenerima, već spomenutim Habjaničem, te kolegama Mihom Vrhovšekom i Oliverom Mumalom, odrađuje program na Višnjiku. Neki ustaju veoma rano jer su već oko šest u bazenu.
– Imamo tri skupine, svaka ima svoj raspored. Osim što je bazen na Višnjiku izvanredan jer omogućuje sve, mi se ovdje i veoma ugodno osjećamo. Meni Zadar nije nepoznat, ni Višnjik, jer sam dolazio u prethodnim godinama dok sam radio u riječkom Primorju. Zahvaljujemo ŠC-u Višnjik i prijateljima iz PK-a Zadar što su nas ugostili i na suradnji. Lijepo je kad se plivačice i plivači i treneri iz različitih klubova i zemalja druže – ističe Gregor Habjanič.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-zatvoreno-plivalište-pripreme-športno-društvo-riba-ljubljana-foto-nenad-opačić

Športno društvo Riba, dodaje, djeluje 20 godina, ima oko 650 članova, od čega je njih stotinjak u natjecateljskim selekcijama.
– U Ljubljani infrastruktura za vodene sportove baš i nije kakva bi trebala biti. Snalazimo se na četiri bazena u različitim dijelovima grada. Kad smo ovako na okupu, kao sad na Višnjiku, sretni smo.

Ove zadarske pripreme, kaže Habjanič, dio su plana i programa za predstojeća natjecanja.
– Bit će to državna prvenstva. Inače, imamo cilj postupnim i ustrajnim radom stvoriti što je više moguće vrhunskih plivačica i plivača. Dug je put pred nama, a upravo zato i zahvaljujemo svojim zadarskim prijateljima na potpori i na suradnji.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-bazen-zatvoreno-plivalište-pripreme-športno-društvo-riba-ljubljana-foto-nenad-opačić

Slovenski plivačice i plivači u sklopu boravka u Zadru razgledat će grad i njegove znamenitosti, a u slobodnim trenucima neki od njih su i – skočili u more!
– Ha, ha, ha… njima nije prehladno. Dobro je, imamo izvrstan team building i ovdje u Zadru baš nam sve lijepo odgovara.

Možda će se neki od plivačica i plivača uskoro i vratiti u Zadar.
– Razgovarali smo s prijateljima iz PK-a Zadar i postoji mogućnost da ćemo sudjelovati na velikom mitingu sv. Krševana. Inače je to jedno od boljih natjecanja, to znam, ima posebnu dušu i iskreno vjerujem da će i ŠD Riba u sljedećem mjescu imati svoje predstavnike na mitingu – zaključuje Gregor Habjanič.

Kako je bilo na jednom treningu Športnoga društva Riba, pogledajte u galeriji.