Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Stadion za humanitarni teniski spektakl Adria Tour na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 19.06.2020.

Glavni zemljani teren, od sedam takvih (još su tri s betonskom podlogom) u teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik već je jednom bio mjesto velikog teniskoga događaja – polufinala Davisova kupa (Hrvatska – SAD 3:2) u rujnu 2018.

Nakon odluke da će u Zadru, na Višnjiku, biti jedan u nizu velikih humanitarnih teniskih spektakala u sklopu Adria Toura 2020., čiji je inicijator i organizator Novak Đoković, svjetski igrač broj 1, počeo je zahvat podizanja tribina i opremanja cijeloga prostora do razine standarda kakav (standard) imaju najveći svjetski turniri.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-radovi-tenis-centar-zadar-sportski-centar-adria-tour-novak-djoković-work-progress-tijek-radova-montaža-tribina-stadion-tribina

Montažne tribine kapaciteta devet tisuća sjedala, VIP lože, prostori za novinare, snimatelje, oprema za promidžbene poruke, semafori za praćenje rezultata, te sav ostali sadržaj iz dana u dan nicali su prema utvrđenom projektu tako da sve bude spremno na vrijeme.

Teren je pripremljen, a prije glavnoga turnira u subotu i u nedjelju, 20. i 21. lipnja, na njemu su održani polufinalni i finalni mečevi HEP-ova pozivnoga turnira u organizaciji HTS-a.

Kako je „rastao“ stadion u teniskom kompleksu ŠC-a Višnjik, pogledajte u galeriji.

Prvi dan Adria Toura, u petak, 19. lipnja, prema programu u 17 sati revijalni meč odigrat će Novak Đoković i Olga Danilović protiv Borne Ćorića i Ane Konjuh, dok će poslije nastupiti Goran Ivanišević i druge zvijezde.

U 18, 30 počet će prigodni program s izvlačenjem skupina i ždrijeb, a u 20 sati bit će na prostoru sjevernoga parkirališta ŠC-a Višnjik održan koncert Lole Astanove te od 20 i 30 koncert na kojemu će nastupiti Gibonni.

U subotu, 20. lipnja u 12 sati održat će se ekshibicijski meč Donna Vekić – Olga Danilović, prvi dio glavnoga turnira počet će u 14 sati, a drugog dijela u 19 sati.

U nedjelju, 21. lipnja u 14 sati počet će prvi dio, a u 20 sati finalni mečevi. Koncert Petra Graše i gosta iznenađenja predviđen je za 21 sat.

Ulaznice za svaki dan Adria Toura 2020. mogu se kupiti na blagajni ŠC-a Višnjik u petak, subotu i nedjelju, 19., 20. i 21. lipnja od 10 sati.