Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Trčati, hodati, vježbati igrati… baš je fora jer nećeš kod – doktora!

Planet Višnjik Višnjik / 19.10.2022.

Sa svojom sportskom i rekreacijskom infrastrukturom kompleks Sportskoga centra Višnjik postao je neizbježno dnevno odredište brojnim Zadrankama i Zadranima, makar koliko imali godina i makar čime se bavili, sportom ili sportskom rekreacijom.

Tijekom dana i večeri na Višnjiku je na otvorenim terenima uvijek netko u čijem je dnevnom rasporedu neka igra (nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, badminton, padel, tenis…), neka atletska disciplina, kao i različiti oblici sportske rekreacije, bilo skupne, bilo pojedinačne. Dakako i na Dječjem igralištu…
– Dok je lijepo vrijeme svoj ćemo plan i program uvijek ostvarivati na Višnjiku jer ovaj prostor ima za to optimalne uvjete – kaže Ružica Antić, voditeljica sportske rekreacije za umirovljenice.

Zadarske umirovljenice, zahvaljujući dobro osmišljenom planu i programu pri Športskoj zajednici Grada Zadra, te financiranju iz gradskoga proračuna, besplatno se cijelu godinu organizirano bave nizom aktivnosti.
– Osim dobrobiti za fizičko zdravlje, ovakva su kontinuirane aktivnosti značajne i sa socijalnoga aspekta – ističe Ružica Antić.

Na nekom od otvorenih terena, kao i uz njih, uvijek je živo. Na primjer, u srijedu, 19. listopada, ujutro na terenima za mali nogomet bijahu članovi NK-a Zara.
– Ovdje imamo sve uvjete i članstvo svih naših kategorija već se udomaćilo na Višnjiku – kaže Niko Matković, utemeljitelj kluba, jedan od trenera i mentor.

Male igračice i igrači razvijaju svoje nogometne vještine, stječu prijatelje i usvajaju navike zdravoga življenja.

Slično je, nadalje, i na teniskim terenima. Na primjer, TK Zadar 08 jedan dio svojih termina u kompleksu zemljanih terena i terena s tvrdom podlogom osigurao je i za početnike.
– Tenis je u prethodnom razdoblju pobudio dosta zanimanja kod naših mlađih sugrađana i ovdje na Višnjiku klub rado ostvaruje plan i program za sve njih. Mnogi će danas-sutra još značajnije zakoračiti u svijet teniske igre – kaže Lovre Rončević, predsjednik TK-a Zadar 08, jedan od trenera.

Na Višnjiku, eto, svi punim plućima dišu… Trčati, hodati, vježbati igrati… baš je fora jer nećeš kod – doktora!

U srijedu je zabilježen i zahvat na velikom nogometnom terenu. Prema određenoj dinamici održavanja igrališta na podlogu s umjetnom travom posipan je granulat, poslije čega su uslijedili i ostali zahvati da bi teren bio prikladan i za treninge i za službene utakmice.

Kako je bilo u srijedu, 19. listopada 2022. na Višnjiku, pogledajte u galeriji.