Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Višnjik 1. veljače 2021.: Naprid naši, sve se praši!

Planet Višnjik Višnjik / 01.02.2021.

Nije u ponedjeljak, 1. veljače, oko devet (jest nešto poslije – „Ponegdje će biti sunčano“, obično kažu meteorolozi) bilo sunčana vremena. Mnogi su baš sunčano vrijeme i priželjkivali, ali kad su shvatili da nekim oblacima unatoč kiše neće biti – odahnuli su. I pohrlili na Višnjik gdje je sve bilo pripremljeno, obruči, odbojkaška mreža, vratnice…

Ali, prije toga detaljčić s bazena koji je također postao dostupan:
– Neka se zna da je prvi naš korisnik u bazenu bio gospodin Toni Kozina! – reći će teta Senka Marin, alfa i omega na recepciji zatvorenoga bazenskoga plivališta.

Gospodin Toni Kozina poranio, bio je u bazenu koju sekundu poslije šest sati. Odmah čim su se vrata otvorila.
– Poslije su došli i drugi, naši dragi korisnici, polaznici rekreativnog ili zdravstvenoga plivanja, plivačice i plivači iz klubova… Sve je u redu, svi se pridržavaju epidemioloških mjera, preporuka i odluka – ističe teta Senka.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-otvoreni-vanjski-tereni-bazen-plivalište-počeli-s-radom-treninzi-djeca-1-veljače-2021-košarka-plivanje-atletika-nogomet-tenis

Na otvorenim terenima, pak, cika i vika. Na košarkaškim igralištima, recimo, Škola košarke Zadar okupila je oveću skupinu svojih polaznika.
– Dobar je odaziv, djeca su željna ovakvih sadržaja – kaže Alen Zdrilić, voditelj i trener s kojim su još bili suradnici Marija Sipina, Roko Giergia i Marin Pulja.

Do daljega će polaznici Škole košarke Zadar raditi na otvorenim terenima, u dvoranu će kad se bude moglo. Na velikom nogometnom terenu jutarnji su termin imali igrači mlađih kategorija HNK Zadar. Na jednoj strani trener Darko Pantalon vodi i nadzire vježbe tehnike baratanja loptom, na drugoj Zoran Erlić radi pojedinačno s dvojicom igrača, a pred jednim vratima – tri vratara.
– Evo, napokon možemo raditi. Dobar je osjećaj! – govori Jakov Pinčić, inače vratar prve momčadi i trener suradnik Kreši Jaklinu, glavnom klupskom treneru svih vratara.

Na atletskoj stazi radilo se sve u šesnaest. Jednu skupinu vodi Slobodan Mijolović iz AK-a A. Stepinac, drugu Predrag Saratlija iz ASK-a Zadar, treću njegov klupski kolega Ivica Šola…
– Lijepo je ponovno trenirati! – dobacila je Nika Henjak, sprinterica iz AK-a A. Stepinac.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-otvoreni-vanjski-tereni-bazen-plivalište-počeli-s-radom-treninzi-djeca-1-veljače-2021-košarka-plivanje-atletika-nogomet-tenis

Na malonogometnim terenima isto se radilo punom parom. Na jednom igralištu je Damir Čačić, trener u NK-u Zadarnova okupio poletarce, a slično i na drugom igralištu Frenki Ćurković iz HNK-a Zadar.
– Bit će dobro, bitno je da smo počeli raditi – kratko će Damir Čačić.

Tenisači su se, dakako, okupili i počeli svoj program na terenima teniskoga kompleksa, a trim staza od ranog je jutra prepuna hodača i trkača. Na drugim terenima vježbali su članice i članovi niza rekreativnih udruga i tako će, vjeruju svi, biti i dalje.

Kako je u ponedjeljak, 1. veljače 2021. bilo u bazenu i na otvorenim terenima ŠC-a Višnjik, pogledajte u galeriji.