Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO: Zadar u trećoj utakmici nadigrao MZT i zadržao status u ABA ligi!

Planet Višnjik Višnjik / 30.04.2019.

Zadar – MZT 86:75
(29:18, 21:22, 16, 22, 20:13)
ZADAR: Bašić, Marić 5, Žorić 29, Krajina, Dašić 6, Vuković 8, Brzoja 7, Špralja, Little 14, Božić 17, Planinić

Prije utakmice Ante Nazor, trener Zadra, govorio je da bi potpisao pobjedu i s jednim poenom razlike. Tom jednom valjalo je pridodati još 10, na koncu treće utakkmice Zadrani su se domogli 11 poena prednosti i tako omjerom 2 – 1 nadmašili MZT i sebi osigurali, a Skopljancima uskratili natjecanje u ABA ligi u sezoni 2019/20.
Prva i zadnja četvrtina, inače, prošle su u dominaciji Zadra. To je nekako i najbolja inačica bila za Nazorovu družinu koja se u drugoj i u trećoj četvrtini malo zaplela, ali u ovoj se utakmici pokazalo još jednom da se, kao i u Skoplju, Zadar uspio odmaknuti od ponora.

šc-višnjik-sc-visnjik-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-košarka-aba-liga-kvalifikacije-kk-zadar-kk-mzt

U zadnjoj četvrtini Zadrani su imali solidnu realizaciju i isto tako solidnu obranu, a distribucija poena pokazala se nadasve kvalitetnim čimbenikom. U konačnici, ono što je bilo najbitnije i ostvareno je i navijači mogu odahnuti glede ABA lige.

Novo, ujedno i završno iskušenje u ovoj sezoni doći će u nedjelju, 5. svibnja kad će Zadar u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za naslov HT Premijer lige biti domaćin Cedeviti.

Kako je bilo na utakmici Zadar – MZT, pogledajte u galeriji.