Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

FOTO – Zadar u Višnjiku izgubio prvu kvalifikacijsku utakmicu za ABA ligu

Planet Višnjik Višnjik / 17.04.2019.

Zadar – MZT 83:89
(18:30, 18:27, 25:22, 22:10)

ZADAR: Bašić, Marić 4, Žorić 9, Krajina 9, Dašić 7, Vuković 12, Brzoja 2, Špralja 3, Little 18, Božić 19, Planinić

Na kraju, ipak, nije za domaćina bilo lude sreće. Zadrani su, gle čuda, zadnju četvrtinu dobili 22:10, ali to je bila samo jedna (mala) kap u moru. Nedovoljno! Jer, MZT je mogao i takav luksuz sebi priuštiti da u zadnjoj četvrtini „ne igra“, odnosno da ne odigra onako kako je odigrao pretežiti dio vremena – čvrsto, koncizno i precizno, s prilično hrabrosti. Sve to, pa i još mnogo toga, nedostajalo je Zadru u većini vremena ove utakmice koja je pomakla klatno na stranu Skopljanaca i oni će u drugoj utakmici na svom parketu biti u prilici kvalifikacije zaključiti dvokorakom.

Zadar je, ustrašen, što li?, otvorio utakmicu kao da nevoljna družina ide pred streljački stroj. Ni traga suvisloj igri, preciznosti u napadu nedostajalo je „na kamione“, a rupetine u obrani davale su MZT-u lijepe prilike za „djelotvoran utovar“ . Skopljanci odmaglili dosta rano i ona već spomenuta nastojanja Zadra da u zadnjoj četvrtini napravi čudo pala su u vodu.

Neveliki broj posjetitelja ove utakmice dosta je bučno prosvjedovao, s pravom. A momčadi Ante Nazora preostalo je jedino da se u Skoplju vrati među žive pa ako u tomu i uspije, u Višnjiku potražiti izlaz iz labirinta.

Atmosferu s utakmice pogledajte u našoj galeriji.