Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

IN VINO VERITAS – Otvoren Zadarski vinski festival

Planet Višnjik Višnjik / 23.02.2024.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u petak, 23. veljače 2024. otvoren je Zadarski vinski festival (Zadar Wine Festival), treći uzastopni na Višnjiku.
U izložbenom prostoru u glavnoj dvorani smjestili su se brojni proizvođači vina iz inozemstva i iz Hrvatske, ali i drugi izlagači čiji je asortiman prikladan ovom festivalu.
Posjetitelji tako mogu laganom šetnjom razgledati vina i druga pića, naravno i degustirati, ali i razgovarati o svemu što ih zanima kad je riječ o vinima, redom vrhunske kvalitete.
Na festivalu svoj štand ima i Darko Prevolšek, bačvar, vlasnik tvrtke Bachva.


– Rado sam se odazvao pozivu na ovaj festival. Bačvar sam od 1986., u Đurđenovcu imamo pogon, a građu za bačve i druge proizvode planski uzimamo iz okolice. Ide li posao? Ide, zanimanja uvijek ima, a ovom zgodom došli smo predstaviti se dalmatinskim vinarima, kao i drugima, naravno. Imamo u Trivunu Poljaku iz Vina Poljak u neposrednoj blizini Zadra izvrsnog poslovnog partnera, a i zanimanja drugih vinara za naše proizvode. Bačvarska profesija još se drži, imamo sad i neke mladiće zainteresirane za zvanje bačvarskoga majstora. Sirovine ima, najviše slavonski hrast, te murva, znanja ima, narudžbe dolaze jer za vrhunski proizvod u vinarstvu nužna je i vrhunska bačva – govori Darko Prevolšek.


Osim vrhunskih vina i drugih proizvoda, posjetitelji mogu degustirati i dobre sireve, pršut i druge prehrambene proizvode, a organizator se pobrinuo i za kvalitetan glazbeni program.
Zadarski vinski festival bit će otvoren i u subotu od 14 do 20 sati.

Kako je bilo prvoga dana, pogledajte ovdje.