Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Mali nogometaši na Višnjiku: Trava je izvrsna, uživamo igrati!

Planet Višnjik Višnjik / 27.10.2020.

Od ponedjeljka, 26. listopada 2020. na velikom nogometnom igralištu u ŠC-u Višnjik, poslije opsežnih zahvata na izmjeni travnate podloge (umjesto prirodne trave postavljena je umjetna podloga s najvišim standardom prema kriteriju FIFA-e), počele su aktivnosti niza ovdašnjih klubova i udruga. Oko tisuću i 300 mladih nogometašica i nogometaša tako je dobilo izvrsne infrastrukturne uvjete za svoj razvoj, općenito onda i nogometna igra za dugoročni razvoj.
– Kakva je trava? Izvrsna, uživamo igrati i po njoj se bacati! – uglas će dvojica mladih vratara HNK Zadar Luka Meić i Luka Glavan.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-nogometni-teren-umjetna-trava-početak-treninzi-djeca-nogomet-trening-škola-nogometa-hnk-zadar

Na jednom treningu oveće skupine mlađih igrača HNK Zadar njih su se dvojica izmjenjivala pred vratima dok su im kolege i suigrači uvježbavali završnice napadačkih akcija čija je točka na i realizacije akcije.
– Teren je izvrstan, nema dvojbe. Ovakav travnjak svaki nogometaš i svaki trener može samo poželjeti. On nam omogućuje visoki stupanj kvalitete na treninzima – kratko će Dejan Butić, trener koji je vodio jedan od treninga dijela igrača mlađih kategorija HNK Zadar.

Kako više na podlozi nema „neugodnih iznenađenja“ u obliku neravnina, busena i slično, lopta ide kao po špagu.
– Igrači su sigurniji jer je otklonjen strah od mogućih posljedica zbog nekih neravnina, umjetna podloga ima svoju mekoću, pogodna je za energično izvođenje mnogih elemenata nogometne igre i to je, uz druge pogodnosti, veliki dobitak u postupku treninga – ističe Dejan Butić.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-nogometni-teren-umjetna-trava-početak-treninzi-djeca-nogomet-trening-škola-nogometa-hnk-zadar

Prilikom nedavnoga obilaska dvaju igrališta s postavljenom umjetnom travom, onoga NK Arbanasi, te igrališta u ŠC-u Višnjik, veliko zadovoljstvo podizanjem kvalitete u zadarskoj nogometnoj infrastrukturi izrazili su i Marijan Kustić, izvršni direktor Hrvatskoga nogometnoga saveza, te Branko Dukić, gradonačelnik Zadra ističući i to da će time zadarski nogomet dobiti i dodatni poticaj za razvoj.
– Osim što će nova podloga na velikom nogometnom igralištu u ŠC-u Višnjik u velikoj mjeri pozitivno utjecati na kvalitetu treninga i drugih aktivnosti, posebno mlađih kategorija, ovdašnjih klubova i udruga, cijelim zahvatom dobili smo i nogometnu infrastrukturu koja će omogućiti intenzivni razvoj sportskoga turizma. ŠC Višnjik sad ima mogućnost i organizacije i domaćinstva priprema nogometnih momčadi, održavanja kampova za neke selekcije, turnira i slično i to međunarodne naravi, što će kao takvo pridonijeti i dodatnoj afirmaciji Zadra i razvoj sportskoga turizma – kaže Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Prema utvrđenom režimu treninga i drugih aktivnosti na velikom nogometnom igralištu u ŠC Višnjik dio svojih programa realizirat će HNK Zadar, ŽNK Donat, NK Zadarnova, NK Zara i NK Abeceda sporta.