Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Na Višnjiku nema mira za nogometaša Zvonimira!

Planet Višnjik Višnjik / 16.06.2021.

Mnogi sportaš koji se ljeti odmara u Zadru ili u njegovoj okolici, rado svrati svaki dan na Višnjik. Tako i Zvonimir Šarlija (1996.), profesionalni nogometaš.
– Već sam ovdje na Višnjiku stari gost, dođem kad god mogu, a dođem zato što je ovo jedno čudo, čovjek ima sve što može poželjeti, posebno mi profesionalni sportaši. Moja srdačna zahvala Denisu Karloviću, direktoru i svima s kojima se susrećem i koji su veoma ljubazni – zbori Zvonimir Šarlija.

Zvonimir se rodio u Koprivnici, ali prezime odaje podgorske, podvelebitske, jaseničke korijene.
– Je, je, tata Milan je iz Jasenica, iz velikoga roda Šarlija, a u Zagrebu je studirao i završio kineziologiju. Poslom je došao u Koprivnicu, u Podravku i tako – eto ostao, osnovao obitelj i svi smo u Koprivnici. No, često smo i u Jasenicama i u Zadru, obnavlja se starina, radimo nešto i u Maslenici i tako…

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-trim-staza-atletski-stadion-street-workout-park-trening-zvonimir-šarlija-pripreme-nogomet-nogometaš-slaven-belupo-cska-koprivnica

Valja istaknuti da je i tata Milan svojedobno bio igrač u Slavenu, potom i u klubu na nizu različitih funkcija, uz ostalo i sportski direktor.
– Je, pa je moj stariji brat Luka isto igrao nogomet, a igrač i mlađi brat Lovro. Mene je kao igrača oblikovala škola Slavena Belupa, sve mlađe kategorije sam prošao.

Zvonimir je obrambeni igrač, a osim u Slavenu Belupu igrao je u Koprivnici, u Solinu neko vrijeme, pa se vratio u matični klub i onda 2019. prešao u slavni moskovski CSKA.
– Bio sam u tom klubu sedam mjeseci, suigrač mi je bio Nikola Vlašić. Moskva? Golemi grad, a CSKA sjajni klub, vrhunski organiziran.

Uslijedio je odlazak u Tursku, u Kasimpasu, pa u Ankaragucu.
– Dobra je bila ponuda i prihvatio sam. Posebno ću pamtiti Ankaragucu, imao sam kontinuitet nastupa, ali klubu okolnosti nisu išle na ruku. Nastale su neke poteškoće pa sam zatražio i dobio raskid ugovora na klupsku štetu. Sad sam slobodan igrač.

Slobodan, osim kad dođe na – Višnjik!
– Ha, ha, ha… Treba održavati formu. Imam tu nekoliko sjajnih prijatelja, dobro smo društvo, ali kad odrađujem aktivnosti, sve je ozbiljno. Za trčanje, recimo, izvrsna je tartanska trim staza, pa vanjske sprave za vježbanje… Ma sve je izvrsno.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-trim-staza-atletski-stadion-street-workout-park-trening-zvonimir-šarlija-pripreme-nogomet-nogometaš-slaven-belupo-cska-koprivnica

Nogometno tržište tijekom Eura 2020 malo se umirilo, ali Zvonimir je siguran da će uskoro biti ponuda.
– Još nemam svoju obitelj i mogu se preseliti kamo god, tamo gdje ću dobiti povoljan angažman. Bit će sve u redu!

Onda je naišla teta Senka s recepcije zatvorenoga bazena. Gleda na sat i…
– Pa Zvonimire, ti ležerno ćakulaš. A trening!?

Nema labavo…
– Vrhunska osoba, teta Senka. Odoh na trening!

Torbu na rame i ode Zvonimir. Takav je život profesionalnih sportaša.