Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Na Višnjiku počeo vaterpolski kamp za najbolje hrvatske mlađe kadete

Planet Višnjik Višnjik / 07.07.2020.

Ni bura ni bilo kakve vremenske neprilike i nevolje u prometu nisu mogle utjecati na to da kamp Hrvatskoga vaterpolskoga saveza za najbolje hrvatske mlađe kadete ne počne na vrijeme – u utorak, 7. srpnja.

– Sve je u redu s odazivom, a čak imamo i nešto više momaka od uobičajenoga broja od 40 iz cijele Hrvatske. Uvjeti u Višnjiku i u Zadru su izvrsni – kaže Neven Kovačević, etablirani hrvatski stručnjak koji već niz godina uspješno vodi kampove HVS-a za mlađe kadete.
Na bazenu na Višnjiku pjenilo se sve u šesnaest kad su momci poslije zagrijavanja skočili u vodu.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-zatvoreno-bazensko-plivalište-bazen-vaterpolo-pripreme-kamp-mlađi-kadeti-hrvatski-vaterpolo-savez

– Ovaj model uspostavljen je davno i on kao takav jest i selektivne naravi jer u nekoliko godina okupljanja određenog naraštaja svojim programom „izbacuje“ pojedince za državne selekcije. Radni režim predmnijeva dva treninga dnevno, odmor, vrijeme za razonodu i slično, sve što ima i seniorska reprezentacija.
Plan i program rada, ističe Kovačević, sastoji se od tehničkih i taktičkih vježbi, a tijekom trajanja kampa organiziraju se i ogledne utakmice.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-zatvoreno-bazensko-plivalište-bazen-vaterpolo-pripreme-kamp-mlađi-kadeti-hrvatski-vaterpolo-savez

– Dečki, pojednostavljeno, osim u svojim klubovima, uče vaterpolo, usavršavaju pojedinosti i tako tijekom niza godina postaju bolji i bolji igrači.

Neven Kovačević je koordinator, a u radu u zadarskom kampu pomagat će mu Ivo Radetić, Perica Šišak, Mario Ćosić, Kristijan Maurović i Krešimir Musulin.
Kamp HVS-a za mlađe kadete na Višnjiku potrajat će do petka, 10. srpnja 2020.