Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Na Višnjiku predstavljen Veljko Mršić, novi trener KK-a Zadar

Planet Višnjik Višnjik / 26.06.2020.

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u petak, 26. lipnja, predstavljen je Veljko Mršić, novi trener prve momčadi KK-a Zadar.
Željko Žilavec, direktor kluba, izrazio je, uz ostalo, zadovoljstvo što je postignut sporazum na relaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom jer je Mršić angažiran kao izbornik seniorske reprezentacije, dok je Branimir Longin, sportski direktor, kazao i da je klub veoma zadovoljan dolaskom takvoga stručnjaka kakav je Veljko Mršić.

– Puno sam puta i kao igrač i kao trener bio na suprotnoj strani i oduvijek mi je nekako bilo i malo krivo što nisam dio kluba koji je značajan u hrvatskoj košarci i kluba koji ima takvu silnu potporu vjernih navijača. Eto, sad je i taj trenutak došao i zahvalan sam KK-u Zadar koji mi je ukazao povjerenje, te HKS-u koji je iskazao razumijevanje – uz ostalo rekao je u nastupnoj besjedi Veljko Mršić.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-košarka-kk-zadar-press-konferencija-za-medije-predstavljanje-novog-trenera-veljko-mršić-ivan-perinčić-pomoćnik-žilavec-longin-zadar

Govorio je nadalje novi trener o predstojećim potezima i zahvatima u sklapanju momčadi, o oblikovanju, kako se izrazio, kamena temeljca na kojemu će počivati sustav.
– Bez takvoga kamena temeljca koji će biti istinsko uporište, neće ni sustav funkcionirati. Mi želimo da naši igrači budu nositelji odgovornosti, da momčad bude kompaktna i da slijedi odabrani obrazac ponašanja, a stranac ili dvojica koji će doći, da budu dopuna, a ne ljudi o kojima će pretežito ovisiti igra i rezultat – kazao je Mršić.

Sljedećih dana, čulo se nadalje, moguć je dolazak dvojice hrvatskih igrača, roster će se polako popunjavati, a početak priprema ovisit će o tomu koji će nadnevak biti utvrđen kao početak natjecateljske sezone.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-košarka-kk-zadar-press-konferencija-za-medije-predstavljanje-novog-trenera-veljko-mršić-ivan-perinčić-pomoćnik-žilavec-longin-zadar

Riječ je potom dobio Ivan Perinčić, prvi pomoćnik Veljka Mršića. Direktor je istaknuo kako je on „zadarsko dite“, a Ivan se prilično emotivno izrazio o povratku u matičnu klub poslije 22 godine.
– Da, pukle su me emocije. Vratio sam se u svoj grad i u svoj klub, dvije – svaka na svoj način -svoje prve ljubavi. Počašćen sam i ponosan što ću biti dio kluba u kojem ću se dalje razvijati kao trener, a zahvalio bih svim svojim prethodnim klubovima u kojima sam bio trener na suradnji, kao i Zadru što mi je omogućio da u njemu djelujem – rekao je Ivan Perinčić.

Za kraj, Veljko Mršić prozborio je i riječ-dvije kao izbornik seniorske reprezentacije. Trenutačno su sve aktivnosti u mirovanju, ali se radi da sve bude spremno za nastavak kvalifikacija za EP i sve druge obveze koje će uslijediti.