Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Nacionalni program športa od 2019. do 2026. – Okrugli stol u Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 06.02.2019.

U Press centru ŠC-a Višnjik održan je Okrugli stol u sklopu javne rasprave o nacrtu Nacionalnog programa športa od 2019. do 2026. godine, dokumenta koji priprema Središnji državni ured za šport.

Skup je okupio predstavnike sportskih organizacija iz Zadarske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije, a nazočni su imali priliku saslušati niz zanimljivih pojedinosti o tijeku i sadržaju dokumenta za koji je Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Janice Kostelić i uvodni izlagač, istaknuo da će s novim Zakonom o športu činiti okvir za buduće promišljanje i planiranje pozicije sporta u piramidi svekolikog strateškoga razvoja u Republici Hrvatskoj.

šc-višnjik-sc-visnjik-dvorana-krešimir-ćosić-sportski-centar-zadar-press-centar-predavanje-okrugli-stol-o-hrvatskom-sportu-hrvatska-sport-športska-zajednica-grada-zadra

Nadalje, Šamija je u svom izlaganju istaknuo zanimljive podatke iz raščlambe stanja u sportu, o općim ciljevima u razvoju do 2026., o financiranju, te mnogim drugim segmentima u sportu. Sanda Čorak, voditeljica radne skupine koja je izradila nacrt detaljno je iznijela na koji je način dokument sačinjen, te što sadrži, a zaključila je kako je njegov krajnji cilj da u značajnoj mjeri pridonese uređivanju i unaprjeđenju sporta u cjelini.

U raspravi poslije dvaju izlaganja, sportski su djelatnici iznijeli nekoliko pitanja, te prijedloga i sugestija, što je Krešimir Šamija ocijenio dobrodošlim prilozima u cilju definiranja dokumenta u trenutku kad 18. veljače bude završena javna rasprava i on (dokument) bude uvršten u dalji postupak na putu prema usvajanju.