Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

NEKAD I SAD – Osmišljena i kontinuirana preobrazba Višnjika

Planet Višnjik Višnjik / 24.11.2020.

Od izvrsne svojedobne zamisli gradskih vlasti da se na golemu prostoru (oko 200 tisuća metara četvornih) koji je svojedobno zauzimala bivša JNA postupno podigne, opremi i uredi sportski i rekreacijski kompleks Višnjik prošlo je dosta godina. Poslije izgradnje velebne dvorane i zatvorenoga bazena, te nekih sadržaja u tim dvama objektima ili u njihovoj blizini, gradskoj tvrtki Višnjik d. o. o. nakon određenog vremena i formalno je pridodan prostor velikoga nogometnoga igrališta, kompleksa malih terena i drugih objekata poslije čega je, ulaganjem na dobrobit svih građana, počela dobro osmišljena kontinuirana preobrazba cijeloga prostora.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-infrastruktura-galerija-nekad-i-sad-prije-obnove-radovi-obnova-atletska-staza-novo-staro-nogometni-teren-dječje-igralište-teniski-centar-zadar

Planski su obavljani zahvati na rekonstrukciji i obnovi postojeće sportske i rekreacijske infrastrukture (atletska staza, otvoreni tereni, veliko nogometno igralište), a istodobno su podizani i opremani i potpuno novi sadržaji (dječja igrališta, sprave na otvorenom, tartanska trim staza, teniski kompleks, sanitarni čvor i svlačionice za građanstvo) tako da su svi zahvati u cjelini snažno pridonijeli rastu infrastrukturnog standarda za sve posjetitelje i korisnike.

ŠC Višnjik danas je bitna zadarska mikrolokacija koja svima omogućuje ugodno prakticiranje sportskih i rekreacijskih aktivnosti. Svakoga dana na Višnjiku se organizirano (udruge, klubovi, savezi) ili pojedinačno, sportom i rekreacijom bavi oko četiri tisuće ljudi različite dobi u svako doba dana.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-kompleks-vanjskih-terena-infrastruktura-galerija-nekad-i-sad-prije-obnove-radovi-obnova-atletska-staza-novo-staro-nogometni-teren-dječje-igralište-teniski-centar-zadar

U skladu s razvojnim planom ŠC-a Višnjik u budućnosti će se i dalje intenzivno raditi na podizanju standarda svekolike infrastrukture, kao i na podizanju novih objekata u skladu s urbanističkim planovima, kako bi se i ŠC Višnjik i grad Zadar još više etablirali u kontekstu popularizacije i učvršćivanja navika trajnog bavljenja sportom i rekreacijom građana svih dobi i kategorija, te kako bi se dodatno afirmirali i u kontekstu održivoga sportskoga turizma.

Kako su neki objekti izgledali prije, a kako izgledaju sad, pogledajte u galeriji.