Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

OK Zadar marljivo radi i igra u „jedinici“ na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 25.02.2019.

Već nekoliko godina odbojkašice i odbojkaši iz OK-a Zadar svoje treninge i sve utakmice organiziraju i održavaju u pomoćnoj dvorani 1 u sklopu Dvorane Krešimira Ćosića. Prije toga radili su nekoliko godina u relativno nepovoljnim uvjetima male dvorane (poslije je preuređena u suvremenu gimnastičku vježbaonicu) u kompleksu Višnjika.

– U klubu već dugo imamo od 230 do 250 igračica i igrača raznih dobnih kategorija, uključujući i školu odbojke – kaže Robert Kresoja, predsjednik i trener.
Uz njega kao treneri u klubu rade još Marin Masnić, Antonio Surać, Darko Kilijan i Dominik Kresoja.
– Klub je zahvalan Gradu Zadru i ŠC-u Višnjik na tomu što su omogućili i odbojkaške sadržaje na Višnjiku. Tehnički su uvjeti dobri i tako možemo u jednom terminu imati treninga dviju različitih skupina, a imamo i ukupno dovoljno termina za svoj plan i program – govori Robert Kresoja.

šc-višnjik-sc-visnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-odbojka-odbojkaški-klub-zadar-trening

Prva seniorska ekipa i seniorska momčad igraju u prvoligaškoj konkurenciji.
– Naše su ambicije uvijek realne. Sudjelovanje naših seniorski i seniora, a sve su to mlađe cure i mlađi dečki, u prvoligaškom nadmetanju u odnosu na sve okolnosti u hrvatskoj odbojci, optimalno je.

Različite dobne kategorije u objema konkurencijama sudjeluju na svim službenim natjecanjima.
– Uvijek idemo na turnire i na prvenstva. U klubu smo uspostavili piramidu i u prvu ekipu i u prvu momčad dolazi se korak po korak.
Odbojkaška seniorska sezona ušla je u završni dio.

– Seniorke su ostvarile najmanje kvalifikacije za Superligu. U preostala dva kola doigravanja za najviši rang (Osijek kući, Split u gostima) imat će priliku izravno ući među deset najboljih. Seniori, pak, već prije osigurali su plasman u Superligu, a imaju još jednu ligašku utakmicu i to u Zadru s Kitro Varaždinom.

Kako je bilo na druženju s odbojkašicama pogledajte u našoj galeriji.