Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

ŠC Višnjik i KK Zadar utvrdili poslovni odnos za novu sezonu

Planet Višnjik Višnjik / 29.09.2022.

Neposredno prije početka nove košarkaške sezone za KK Zadar, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u četvrtak 29. rujna 2022. održana je konferencija za novinare na kojoj su se predstavnicima glasila i javnosti obratili Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik i David Gunjević, direktor KK-a Zadar.
– Izražavam zadovoljstvo što smo utvrdili poslovni odnos i potpisali ugovor o suradnji za sljedeću košarkašku sezonu. Svima nama je želja da KK Zadar igra što bolje i da djeluje sa što manje poteškoća. Klub je autonomno donio odluku o broju sati za treninge i dvoranama kojima će se koristiti i ŠC Višnjik sa svoje će strane učiniti sve što je u zakonskim okvirima moguće da klubu bude lakše u predstojećem razdoblju. Kako postoji mogućnost da se svakom korisniku cijena za cjelokupnu satnicu smanji ako broj sati prelazi određenu točku, ta je mogućnost i ugrađena u ugovor koji su potpisali ŠC Višnjik i KK Zadar – kazao je, uz ostalo, Denis Karlović.

Javnost je informirana i da će KK Zadar ubuduće samostalno prodavati ulaznice za sve utakmice, što je novost u odnosu na prethodno razdoblje.
– Na traženje vlasnika, a to je Grad Zadar, mi smo, ŠC Višnjik, u prošlom razdoblju bili subjekt koji je prodavao ulaznice iz čega se spram Višnjika namirila klupska obveza u predstečajnoj nagodbi – rekao je Denis Karlović.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-press-konferencija-kk-zadar-karlović-gunjević

David Gunjević, pak, zahvalio je i ŠC-u Višnjik i Denisu Karloviću na kooperativnosti i razumijevanju, potvrdio je da je klub samostalno pokrenuo postupak prodaje ulaznica, te dodao:
– Počeli smo trend koji bi trebao dovesti do toga da ni za koga neće biti besplatnih ulaznica. Klub je u teškoj situaciji i svaki prihod bit će koristan. Imat ćemo glede ulaznica jednu jedinu iznimku – počasnu ulaznicu na svoje ime dobit će Giuseppe Giergia i ona (ulaznica) njega će čekati ako, naravno, bude želio doći na utakmice.

Nakon istupa Denisa Karlovića i Davida Gunjevića i njihova odlaska, zasebno obraćanje novinarima imali su Ante Rubeša, predsjednik Nadzornoga odbora KK-a Zadar i Denis Pleslić, sportski direktor.
Od mnoštva pojedinosti što ih je iznio Ante Rubeša valja izdvojiti kako je istaknuo da će se i kao gradski vijećnik i kao predsjednik NO-a KK-a Zadar intenzivno zalagati da se u gradskom proračunu osigura novac za sve potrebne zahvate i radove koji bi trebali omogućiti da dvorana Jazine zadovolji standarde za odigravanje službenih utakmica.

Inače, prvu utakmicu u novoj sezoni Zadar će odigrati u petak, 30. rujna 2022. u Dvorani Krešimira Ćosića. Suparnik će Zadru biti SC Derby u prvom kolu ABA lige, a utakmica će početi u 18 sati.