Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Svečano otvoren novi dječji vrtić na Višnjiku!

Planet Višnjik Višnjik / 21.02.2020.

Na prikladnoj svečanosti u Športskom centru Višnjik otvoren je novi dječji vrtić. Riječ je o podružnici gradskoga DV-a Radost koja je smještena u dijelu kompleksa zatvorenoga plivališta.
– Veoma smo ponosni što otvaramo ovaj vrtić u sklopu ŠC-a Višnjik na čemu zahvaljujemo svima koji su u projektu sudjelovali na ovaj ili onaj način – rekla je, uz ostalo, Larisa Pavlović Petani, ravnateljica DV-a Radost.

Istaknula je i da je novootvoreni vrtić uređen i suvremeno opremljen u sklopu projekta Mreža ZaDar čime Grad Zadar osuvremenjuje postojeće i širi kapacitet predškolskih ustanova u čemu je na svoj način sudjelovalo mnoštvo subjekata.

– U ime ŠC-a Višnjik izražavam veliko zadovoljstvo što je kvalitetna suradnja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Zadra i ŠC-a Višnjik pridonijela uređenju i opremanju ovoga vrtića, kao i prijašnjih projekata poput Dječjega igrališta, najvećega takvoga u Dalmaciji – rekao je Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

U uređenje i suvremeno opremanje novoga vrtića, koji je kapaciteta 40-ak polaznika, ukupno je uloženo oko milijun i 600 tisuća kuna.
– Grad Zadar, uz ostale svoje programe i projekte, ima i jedan koji smo radno nazvali „Svake godine vrtić jedan“. Evo, ovaj je vrtić jedan od tih, a idemo i dalje s tim projektom čiji je sastavni dio i uređenje prostora na drugom katu iznad već postojećega vrtića u zgradi na Višnjiku čime ćemo znatno proširiti kapacitet i podići predškolski standard – istaknuo je Joso Nekić, pročelnik gradskoga UO-a za odgoj i školstvo.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dječji-vrtić-otvaranje-denis-karlović-branko-dukić-joso-nekić-višnjik-ii-dječji-vrtić-radost

Branko Dukić, gradonačelnik, izrazio je veliko zadovoljstvo što je novi vrtić na Višnjiku otvorio mališanima svoja vrata.
– Grad Zadar kontinuirano i ustrajno djeluje i u segmentu predškolskoga odgoja. Svim građanima, a navlastito najmlađima pred kojima je budućnost, trudimo se omogućiti što bolje uvjete. Za ove naše predškolce to je danas vrtić, sutra će biti škola, potom studij, te radna mjesta i mnogi drugi sadržaji. Presretni smo i ponosni što će svakodnevnoj graji, veselju i aktivnostima u ŠC-a Višnjik na svoj način pridonositi i polaznici novoga vrtića. I njima i njihovim odgajateljicama želim da im svaki dan ovdje bude ugodan! – kazao je Branko Dukić.

Na koncu, prigodnu je riječ kazala i Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu demografije, mladih, obitelji i socijalne politike.
– Ministarstvo ima svoje programe čija je svrha poduprijeti planove u županijama, gradovima i općinama, pa je tako u program potpore uvršteno i nekoliko ovdašnjih projekata. Za Dječje igralište otvoreno u sklopu ŠC-a Višnjik u 2019. izdvojeno je oko 600 tisuća kuna, a za neke druge još oko 400 tisuća. Čestitam svima koji su zajednički osmislili i proveli i ovaj projekt koji će na svoj način pridonijeti višem standardu zadarskih predškolaca – rekla je Marija Pletikosa.

Dok je trajala svečanost, mališani su – dakako – bili okrenuti svomu „poslu“ – netko je svirao, netko gradio ceste, netko pruge, netko pjevušio… I svi su lijepo na kraju zgrabili ukusne kroštule i počastili se! Imali su i zašto…