Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Svibanj, mjesec početka značajnih teniskih zbivanja na Višnjiku!

Planet Višnjik Višnjik / 21.03.2019.

Podizanje teniskoga kompleksa (sedam zemljanih terena, te u izradi tri s betonskom podlogom) u sklopu ŠC-a Višnjik neposredno prije polufinala Davisova kupa za 2018. (Hrvatska – SAD, 3:2) pokazalo se mudrom odlukom u krilu Grada Zadra, ŠC-a Višnjik i Hrvatskoga teniskoga saveza. Dugoročno, Zadar se čvrsto „usidrio“ na karti poželjnih odredišta kao domaćin različitih teniskih događanja, od višednevnih turnira niza kategorija, do optimalnoga mjesta za kvalitetne pripreme tenisača, pa i najviše kategorije.

– Već je i činjenica da je u Zadru odigrano polufinale Davisova kupa za 2018., poslije čega je Hrvatska i trijumfirala u finalu s Francuskom, izazvalo u svijetu tenisa golemo zanimanje za naš grad kao za mjesto gdje se na visokoj razini mogu organizirati i turniri visokoga standarda. Zadar u Višnjiku ima na raspolaganju sedam zemljanih, a uskoro će i tri betonska terena, što otvara velike mogućnosti i za tenis u našem gradu, ali i za etabliranje Zadra kao privlačno odredište za razvoj sportskoga turizma – kaže Lovre Rončević iz TK-a Zadar 08.

lovre-rončević-trener-tenis-teniski-klub-zadar-08

Upravo je taj zadarski klub u suradnji sa ŠC-om Višnjik nositelj organizacije triju nadasve zanimljivih teniskih događanja u predstojećim mjesecima.
– Imat ćemo jedno domaće prvenstvo i jedan međunarodni turnir, te još jedan turnir za hrvatsku rang listu kategoriji do 10 godina. Potonji će događaj biti u početku svibnja, a pred kraj svibnja imat ćemo državno prvenstvo do 14 godina. U kvalifikacijama, te u glavnom ždrijebu (po 32 u objema konkurencijama) bit će oko 150 sudionika. U rujnu, pak, imat ćemo međunarodni Zadar OPEN do 14 godina, ženska i muška konkurencija. Taj će turnir trajati podosta dana jer će prije glavnoga turnira biti kvalifikacije što znači otprilike oko 200 sudionika.

Prodor Zadra kao cjeline u svijet međunarodnih teniskih natjecanja ne bi bio moguć bez teniske infrastrukture.
– Tko ima 10 terena, kao što će imati Višnjik, bez sumnje ima izvrsnu početnu poziciju za dugoročno izvrsno sudjelovanje u tenisu. Kvaliteta ponude omogućit će plodnu suradnju s mnogim agencijama ili pojedincima, odnosno dolazak u Zadar velikih svjetskih imena što, u tom krugu, opet znači dodatnu promidžbu našega grada kao lokacije koja je praktički cijelu kalendarsku godinu pogodna za različite aktivnosti u tenisu – zaključuje Rončević.

Uz događanja o kojima je Rončević govorio, u Zadru će u svibnju biti održan i 2019 ITF PRO TENNIS, Grade 2, veliki višednevni turnir veteranki i veterana koji će okupiti mnoštvo sudionika čiji je dolazak i boravak sam po sebi svojevrsni doprinos i turističkom segmentu našega grada.