Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Treći kongres sportskoga turizma

Planet Višnjik Višnjik / 21.11.2018.

 

U ŠC-u Višnjik od 15. do 17. studenoga 2018. održan je zanimljiv skup na kojemu se govorilo i raspravljalo o sportskom turizmu. Organizator, uz partnerstvo ŠC-a Višnjik, bila je Lux-promocija, suorganizator Savez športske rekreacije Šport za sve iz Zadarske županije, a pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednice RH-e.

Na trodnevnom skupu u opsežnom i sadržajnom programu niz je govornika govorilo o mnogim aspektima sportskoga turizma. Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, nazočnima je predstavio velebni kompleks koji ima vrhunsku infrastrukturu za sport i za rekreaciju, te je kao takav izvrsna platforma za snažan razvoj profitabilnoga sportskoga turizma. U svojim istupima tu su dimenziju Višnjika istaknuli i Božidar Longin, župan Zadarske županije, te Mario Paleka, direktor TZ-e Grada Zadra.

3-kongres-sportskog-turizma-15-11-2018-(54)

Svi govornici ovoga zanimljivog i korisnoga skupa složili su se da je u svekolikom turizmu upravo vid sportskoga turizama grana koju treba intenzivno promišljati, kontinuirano činiti sve boljom i razvijati do točke kad će trajno postati visoko profitabilna.