Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

U ime Grada Zadra Denis Karlović uručio plaketu CEFA basketu

Planet Višnjik Višnjik / 25.11.2019.

Na tradicionalnom košarkaškom turniru Gradu s ljubavlju, koji u povodu Dana Grada Zadra već niz godina uspješno organizira Škola košarke Zadar, redovito sudjeluju i momčadi iz CEFA basketa, talijanskoga kluba iz Castelnuova di Garfagnana, mjesta blizu grada Luca. Dobra suradnja Škole košarke Zadar i CEFA basketa ima korijen u starom prijateljstvu između toga kluba i negdašnje Škole košarke Prvi koš čiji je utemeljitelj i voditelj Umberto Piasevoli, danas jedan od trenera u Školi košarke Zadar.

S obzirom na višedesetljetno prijateljstvo, rodila se ideja o proširenju suradnje, odnosno o zbližavanju Grada Zadra i Castelnuova di Garfagnana. Tako je na turniru Gradu s ljubavlju Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik kao predstavnik Grada Zadra uručio plaketu i prigodne darove Alessandru Pedreschiju, pročelniku za kulturu i sport Castelnuova di Garfagnana, te Vincenzu Suffrediniju, predsjedniku CEFA basketa.

Sljedeći korak u suradnji dvaju gradova bit će u svibnju 2020. na prijedlog gradonačelnika Castelnuova di Garfagnana. Tom će se prilikom na tamošnjem turniru, na kojemu je Prvi koš sudjelovao do 2008., a poslije Škole košarke Zadar, potpisati povelja o sportskoj suradnji dvaju gradova.