Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

XXL FOTO – Na Višnjiku Vrtićka olimpijada u olimpijskoj godini

Planet Višnjik Višnjik / 09.05.2024.

– I ja ću biti olimpijac!

Geslo je pod kojim je u ŠC-u Višnjik u četvrtak, 9. svibnja 2024. održan dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića iz Zadarske županije. Baš prigodno jer 2024. je olimpijska godina.
Suorganizatori ovoga događanja bili su Športska zajednica Grada Zadra i Športska zajednica Zadarske županije, a sudjelovalo je 650 mališana iz 17 dječjih vrtića. U natjecateljskom programu bili su trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara, bacanje loptice i skok u dalj, te nogomet i za djevojčice i za dječake.

Joso Nekić, pročelnik UO-a za odgoj i školstvo u Gradu Zadru, prigodom otvaranja Olimpijskoga festivala, uz ostalo, kazao je:
– Ovaj se festival provodi već dugo, dobrim dijelom i zato jer kao takav potiče djecu na bavljenje fizičkim aktivnostima i promiče tu aktivnost kao bitan oblik zdravoga življenja. Pozdravljam vas sve, zahvaljujem svima koji su pridonijeli organizaciji i svima želim uspjeh i dobru zabavu.

 

Ceremonija otvaranja počela je intoniranjem državne himne, a mali bakljonoše upalili su olimpijski plamen. Nakon toga nastala je košnica…
Recimo, u atletici prvi su natjecatelji bili Roko i Jakov iz DV-a Vruljica. Nadmetali su se na 50 metara. Kako je bilo?
– Uh, dobro – kazao je Jakov.
A Roko:
– Lipo, lipo!

Nogometašice i nogometaši počeli su svoj turnir, a trkači, skakači u dalj i bacači loptice nestrpljivo su čekali svoj red. Poslije, kad je sve prošlo, podijeljene su medalje, mahalo se na pozdrav publici, prepričavalo doživljaje…

Prije odlaska jedna je djevojčica veoma ozbiljno rekla:
– I ja ću biti olimpijka!
Nismo ni sumnjali.

Kako je bilo na otvaranju i na natjecanju, pogledajte u galeriji.