Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

XXL FOTO – Svečano otvoreno EP u karateu i parakarateu

Planet Višnjik Višnjik / 10.05.2024.

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku u petak, 10. svibnja 2024. u poslijepodnevnim satima održano je svečano otvaranje 49. Europskoga prvenstva u karateu i parakareteu.
Poslije mimohoda predstavnika svih reprezentacija koje sudjeluju na prvenstvu nazočnima u dvorani obratio se najprije Davor Cipek, predsjednik Hrvatskoga karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije. U prigodnoj riječi on je, uz ostalo, istaknuo i to kako karate povezuje ljude, te svima poželio uspjeh i ugodan boravak u Zadru i u Hrvatskoj.
U ime Grada Zadra obratio se natjecateljima, predstavnicima reprezentacija, visokim gostima i svima drugima gradonačelnik Branko Dukić, a poslije njega govorio je Antonio Espinos, predsjednik Svjetske karate federacije i predsjednik Europske karate reprezentacije.


Na koncu, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, te izaslanica Andreja Plenkovića, predsjednika Vlade RH-e, pozdravila je sve i natjecateljima poželjela puno uspjeha, te proglasila prvenstvo otvorenim.
U sklopu svečanog otvaranja osmorica pripadnika Specijalne policije iz Osijeka demonstrirala su veoma visoku razinu borilačkih vještina i pobrala veliki pljesak nazočnih.


Europsko prvenstvo u karateu i u parakarateu u subotu, 11. svibnja ponudit će veoma atraktivne borbe za medalje u nekoliko kategorija, te u parakarateu, a program će završiti oko 17, 30. U nedjelju, 12. svibnja, zadnjega dana, od devet sati uslijedit će završnica u nekoliko kategorija, a podjela medalja bit će oko 13, 50 sati, poslije čega će prvenstvo biti zatvoreno.


Kako je bilo u borbama i na svečanom otvaranju, pogledajte u galeriji.