Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Zadar protiv Olimpije slavio nakon produžetka

Planet Višnjik Višnjik / 07.01.2019.

 

14. kolo košarkaške ABA lige
Zadar – Olimpija 84:80
(20:16, 19:21, 16:15, 20:23 – 9:5)

Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 4 800.
Suci: Koljenšić, Stefanović i Hadžić

ZADAR: Bašić 6, Marić, Žorić 8, Krajina 6, Vaughn 15, Dašić 7, Vuković, Brzoja 5, Špralja 3, Little 21, Božić 13, Planinić
OLIMPIJA: Jones 7, Špan 5, Bubnić, Lazić 17, Šamanić 16, Lorbek 2, Simonović, Lapornik 18, Begić 7, Badžim 6, Sanon 2, Rebec

Teško je Zadar ostvario pobjedu u ovoj utakmici. Tek u produžetku momčad Ante Nazora uspjela je nadmašiti suparnika koji je, valja priznati, cijelu utakmicu Zadranima „disao za vratom“ . Moglo se i u četirima četvrtinama, bez produžetka, dogoditi da jedna ili druga momčad upišu bodove, ali ni Zadar ni Olimpija nisu imali dovoljno mirnoće da bi u tom vremenu stavili točku na i. U pet minuta dodatnoga vremena rezultat je malo „plivao“, no Zadar je bio precizniji, uopćeno rečeno mirnije ruke, pa se dočepao i pete pobjede i koliko-toliko odmaknuo od zadnjega mjesta na ljestvici.

-Ostat ću pozitivan i pohvaliti svoju momčad koja je imala petlje dobiti utakmicu. To je veliki napredak. Pokazali smo karakter koji se prenosi s igrača na igrača i snagu da uvijek možemo pronaći pet karakternih igrača na parketu. To smo i napravili, pokazali smo određeni napredak, a još imamo dosta prostora za dodatan iskorak. Idemo dalje raditi i pokazati želju i onda ne bi trebalo biti problema do kraja sezone – kazao je poslije utakmice Ante Nazor, trener Zadra.

Kao mali kuriozitet s ove utakmice treba istaknuti da je Zadar ubacio svega dvije (Bašić, Špralja) trice iz 11 pokušaja (18%), dok su Ljubljančani imali 11 ubačenih trica iz 32 pokušaja, 34%.

Dio atmosfere s utakmice možete pogledati i u našoj galeriji.