Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Završni dan ASDA-e 2023. na Višnjiku

Planet Višnjik Višnjik / 05.05.2023.

Treći dan, ujedno i završni, velike međunarodne izložbe naoružanja i vojne opreme pod nazivom ASDA 2023. u petak, 5. svibnja, bio je dan kad je i javnost mogla razgledati eksponate i zanimati se za različite pojedinosti.

ASDA 2023., čiji je organizator američka tvrtka TNT Production, pokrovitelj Vlada RH-e i podupiratelj Ministarstvo obrane RH-e, u svom je sedmom izdanju okupila 200 renomiranih tvrtki iz cijeloga svijeta. Svi su oni na odgovarajući način predstavili svoje proizvode, bilo da je riječ o naoružanju, bilo da je riječ o suvremenoj opremi za sve rodove i vidove oružanih snaga.

Trećega dana izložbe u Dvorani Krešimira Ćosića i u njezinoj neposrednoj blizini, zatekli smo i niz civilnih posjetitelja.
– Došao sam malo iz blizine vidjeti kako izgleda helikopter Kiowa Warrior, a razgledat ću i druge eksponate – kazao nam je jedan posjetitelj.

Trodnevna izložba ASDA 2023. održana u Športskom centru Višnjik na svoj je način značajno u predsezoni pridonijela turizmu i ugostiteljstvu, dodatnoj afirmaciji Zadra i Zadarske županije, još jednom potvrdivši golemi potencijal ŠC- a Višnjik u surječju kvalitetnih organizacija i provedbi velikih međunarodnih manifestacije različitih naravi.