Planet Višnjik

Naslovna > Planet Višnjik

Zekanović: Hrvatska je bolja i u nedjelju bi trebala pobijediti!

Planet Višnjik Višnjik / 12.04.2019.

Poslije prve (25:25), a prije druge (Dvorana Krešimira Ćosića, 14. travnja u 20, 30) kvalifikacijske rukometne utakmice za EURO 2020 u skupini 2 između Hrvatske i Srbije, razgovarali smo s Milanom Zekanovićem. Zadarski eminentni rukometni stručnjak ističe da je prva utakmica, odigrana u Beogradu, uz ostalo završila s relativno malo postignutih golova kad se govori o Hrvatskoj.
– Očekivao sam barem oko 30 golova u suparničkoj mreži što bi bilo na razini nominalne kvalitete naše reprezentacije – govori Zekanović.

Slaže se da je hrvatska obrana bila solidna.
– Veoma bitan čovjek bio je vratar Marin Šego.
Onda će ponovno o hrvatskom napadu.
– U određenoj mjeri izostale su polukontra i kontra, imali smo nedovoljno tzv. križanja, a naša krila nisu imala dovoljno dobar učinak, kao ni pivoti. To je i pridonijelo činjenici da nismo dosegli barem 30 golova.

šc-višnjik-sc-visnjik-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-rukomet-kvalifikacije-euro2020-hrvatska-srbija-komentar-milan-zekanović-profesor-najava-utakmice

Iskusni stručnjak Zekanović kaže da je Srbija bila čvrst suparnik, ali u nominalnoj kvaliteti nedvojbeno je u ovom trenutku slabija od Hrvatske.
– To je relativno mlada momčad i bilo je evidentno da je s dozom straha ušla u utakmicu. Borbenosti joj nije nedostajalo, što je i logično.

Kakvu utakmicu trebamo očekivati u nedjelju navečer na Višnjiku?
– Uvjeren sam da će Hrvatska poslije pomne, sustavne raščlambe poraditi na otklanjanju uočenih nedovoljno dobrih pojedinosti. Visoki ritam naše igre u kontinuitetu, sa što manje tehničkih propusta, te kvaliteta naših igrača u odnosu na suparnika, uz bučnu potporu navijača, dobra su podloga da Hrvatska bude dominantna momčad i ostvari pobjedu.