Sportska događanja

Naslovna > Sportska događanja

Košarkaški kup Krešimira Ćosića na Višnjiku od 12. do 15. veljače

Sportska događanja Višnjik / 11.02.2020.

U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare povodom završnoga turnira Kupa Krešimira Ćosića. Ovo će se natjecanje održati u suorganizaciji KK-a Zadar i ŠC-a Višnjik, a uz potporu Grada Zadra od 12. do 15. veljače.

U ime Hrvatskoga košarkaškoga saveza konferenciju za novinare otvorio je Stojko Vranković, predsjednik, koji je najavio događaj, te i svoje i u ime saveza svim sudionicima poželio da se ugodno osjećaju u Zadru, u Krešinom gradu i dvorani koja nosi njegovo ime, te im poželio i sreću u predstojećim utakmicama.

U nastavku novinarima su govorili treneri svih osam sudionika. Svatko od njih biranim se riječima izrazio o natjecanju i o suparnicima, te su iznijeli i želju da momčad koju vode odigra najbolje što može u ovom trenutku.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-košarka-hks-kk-zadar-kup-krešimir-ćosić-press-hrvatska

U četvrtfinalu sudjeluju i dvije zadarske momčadi – Zadar i Sonik-Puntamika. Baš će oni činiti zadnji četvrtfinalni par u srijedu, 12. veljače u 20, 30 sati.

Danijel Jusup, trener Zadra, kazao je uz ostalo da očekuje odgovoran pristup svoje momčadi, da svakog suparnika treba poštivati, te da protiv Sonik-Puntamike nije baš jednostavno igrati jer je to momčad koja ima svoj način igre, svoju motivaciju i želju za dokazivanjem.

Njegov kolega Šime Kraljević, trener Sonik-Puntamike, zadovoljan je što je njegova momčad došla do četvrtfinala. Slaže se i da je Zadar među favoritima, no ističe da će svi igrači i on sa svojim suradnicima napraviti što je moguće da bi odigrali što kvalitetniju utakmicu.

visnjik-sc-visnjik-šc-višnjik-sportski-centar-zadar-dvorana-krešimir-ćosić-košarka-hks-kk-zadar-kup-krešimir-ćosić-press-hrvatska

Raspored utakmica:
Srijeda, 12. veljače – Cibona – Šibenka (A) u 13 sati; Gorica – Hermes (B) u 15, 30 sati; Split – Pula (C) u 18 sati i Zadar – Sonik-Puntamika (D) u 20, 30 sati.
Četvrtak, 13. veljače, polufinale – A/B u 18 sati; B/C u 20, 30 sati.
Subota, 15. veljače, finale u 17, 30 sati.

U subotu, na dan finalne utakmice, u Press centru ŠC-a Višnjik u Dvorani Krešimira Ćosića u 10 sati održat će se seminar. Prof. dr. sc. Slavko Trninić govorit će na temu O izvedbi i stvaranju vrhunskih igrača. U 12 sati Udruga hrvatskih košarkaških sudaca iznijet će temu Sudačka pravila: nesportska pogreška.

Ulaznice za završni turnir Kupa Krešimira Ćosića u prodaji su na blagajni ŠC-a Višnjik u utorak, 11. veljače do 18 sati. Od srijede, 12. veljače blagajna će biti otvorena od 10 sati do početka treće četvrtine u zadnjoj utakmici toga dana. U subotu, na dan finala, blagajna će raditi od 10 sati do početka treće četvrtine. Pojedinačne dnevne ulaznice stoje 40 i 50 kuna, a paketi za svih sedam ulaznica 80 i 100 kuna.