Sportska događanja

Naslovna > Sportska događanja

Na Višnjiku turnir Sjećanje na Krešu Ćosića

Sportska događanja Višnjik / 24.05.2023.

Košarkaški klub ABC utemeljio je i godinama organizirao turnir pod nazivom Sjećanje na Krešu Ćosića u spomen na zadarskoga, hrvatskoga i svjetskoga košarkaškoga velikana koji je preminuo 25. svibnja 1995. u Baltimoreu (SAD).

– Ove godine imamo 24. izdanje turnira, a posebno nas raduje što je zanimanje bilo veliko i iz inozemstva i iz Hrvatske. Imat ćemo ukupno 15 klubova s puno selekcija i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i to u kategorijama do 13, do 15 i do 17 godina – kaže Hrvoje Perinčić, dopredsjednik kluba i trener.

Trodnevni turnir će od petka, 26. do nedjelje, 28. svibnja 2023. okupiti više od 450 igračica i igrača.
– Utakmice ćemo organizirati i provesti u pomoćnim dvoranama 2, 3 i 4. Igrat će se sva tri dana već od 8 sati, a svečano će otvaranje biti prvi dan, u petak, u 9 sati u pomoćnoj dvorani 3. Ukupno ćemo imati čak 62 utakmice i prema planu turnir će završiti u nedjelju oko 16 sati – kaže Barbara Vrhar, predsjednica kluba, trenerica i članica organizacijskoga tima.

KK ABC organizirao je turnir u partnerstvi i u suradnji s Gradom Zadrom, ŠC-om Višnjik, Športskom zajednicom Grada Zadra, Tvornicom kruha, zadarskom Turističkom zajednicom, Eurohercom, Erste bankom, OTP bankom i Udrugom Dani Krešimira Ćosića.